12:13:53 04.12.2023
Stiri

VIDEO // Toată R. Moldova va fi ALĂTURI de „tricolori” în această seară. Echipa națională vrea să-și ia REVANȘA cu Albania și facă pasul DECISIV către Euro 2024. Cleșcenco: „Trebuie să MURIM pe teren în partida cu Albania…”

Actualitate 17.11.2023 11:07 Vizualizări1706 Autor: Ziarul National
VIDEO // Toată R. Moldova va fi ALĂTURI de „tricolori” în această seară. Echipa națională vrea să-și ia REVANȘA cu Albania și facă pasul DECISIV către Euro 2024. Cleșcenco: „Trebuie să MURIM pe teren în partida cu Albania…”


Pentru prima dată de la obținerea independenței, naționala de fotbal a R. Moldova joacă în această seară cu o calificare pe masă la un turneu final. Pentru a ajunge la Campionatul European 2024, „tricolorii” au nevoie de patru puncte în partidele cu Albania și Cehia. Selecționerul Sergiu Cleșcenco a dat asigurări că elevii săi se vor sacrifica pe teren în partida din această seară cu Albania, iar după cele 90 de minute ne vom bucura cu toții de o performanță istorică.

„Urmează două meciuri decisive pentru noi, cu Albania și Cehia. Suntem în pregătiri din 13 noiembrie. Toți cei 25 de jucătorii convocați sunt apți pentru aceste două meciuri. Cunoaștem bine naționala Albaniei, mai ales că recent am pierdut de la ei cu 0-2. Sper că am tras cu toții învățăminte de pe urma acelei înfrângeri și mai sper că astăzi vom obține un rezultat pozitiv. Cel mai important lucru e că toți băieții sunt pregătiți, toți înțeleg importanța partidelor cu Albania și Cehia. Băieții știu că stadionul va fi plin, că spectatorii ne vor susține. Înțelegem responsabilitatea care e pe umerii noștri și credeți-mă că nu veți vedea oameni indiferenți pe teren. Sper, vreau și cred că în meciul cu Albania vom juca la fel ca în repriza secundă cu Polonia la Chișinău”, a spus Cleșcenco, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit selecționerului, partida cu Albania, liderul grupei, va fi pe viață și pe moarte, mai ales că va fi disputat în fața propriilor suporteri.

„Meciul cu Albania este cel mai important pentru noi, o adevărată finală. Acum nu ne gândim la partida cu Cehia. Astăzi vom da totul pe teren. Noi înțelegem că mai bine murim astăzi pe teren, decât să lăsăm totul să se decidă în partida cu Cehia. Toți jucătorii înțeleg importanța meciului cu Albania. Intuiția îmi spune că totul va fi bine și ne vom bucura cu toții după meciul cu Albania”, a dat asigurări selecționerul.

Căpitanul Vadim Rață a recunoscut că presiunea asupra echipei este foarte mare, pentru că toți suporterii, toată R. Moldova așteaptă o performanță istorică.

„Avem în față un meci important, dar nu vreau să existe această presiune pe echipă. E o presiune impusă de presă, de suporteri. Înțeleg că ceea ce se întâmplă acum nu a fost vreo dată în istoria echipei naționale. Dar eu cred că trebuie să ieșim la meci calmi, dar determinați. Să dăm tot ce avem mai bun, iar ulterior vom vedea unde vom fi. În meciul tur din Albania, diferența a fost făcută de suporterii lor. Acasă au bătut pe toată lumea. Așa că și la meciul de astăzi vor conta suporterii noștri, care vor fi cel de-al 12-lea jucător al naționalei. Presiunea nu e tot timpul prea bună, deoarece stai și te gândești că putem obține, în premieră, calificarea la un turneu final… Când ești pus sub presiune, nu tot timpul demonstrezi cele mai bune calități”, a conchis Rață.

Partida dintre R. Moldova și Albania va avea loc astăzi pe Stadionul „Zimbru”, începând cu ora 19.00. Toate biletele au fost vândute cu două săptămâni înainte de meci.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md