00:52:28 20.07.2024
Stiri

VIDEO // Spirite încinse în fața Parlamentului. Deputatul Boris Marcoci, luat de guler de VETERANII războiului de pe Nistru. „Uite acesta a spus că suntem răi, că umblăm cu mâna întinsă…”. Combatanții vor ca guvernarea să le ofere susținere

Actualitate 07.12.2023 13:14 Vizualizări2146 Autor: Ziarul National
VIDEO // Spirite încinse în fața Parlamentului. Deputatul Boris Marcoci, luat de guler de VETERANII războiului de pe Nistru. „Uite acesta a spus că suntem răi, că umblăm cu mâna întinsă…”. Combatanții vor ca guvernarea să le ofere susținere


Zeci de veterani au ieșit astăzi în fața Parlamentului, ca să-și exprime nemulțumirea vizavi de faptul că în bugetul pentru 2024 au fost prevăzuți prea puțini bani pentru a-i sprijini. În fața veteranilor a ieșit deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Boris Marcoci, care în 1992, la fel ca și cei adunați în fața Legislativului, a luptat cu arma în mâini pentru apărarea integrității și suveranității R. Moldova. Unii combatanți s-au năpustit asupra lui Marcoci, cerându-i socoteală pentru promisiunile pe care le-a făcut guvernarea și nu le-ar fi îndeplinit.

„Uite acesta a spus că suntem răi, că umblăm cu mâna întinsă… Lepădătura aceasta”, a arătat cu degetul un combatant spre deputatul Marcoci.

Un alt combatant a încercat să calmeze spiritele, menționând că cei care protestează au ajuns la limita răbdării.

„Băieții sunt foarte supărați pe actuala guvernare, pentru că noi am pus umărul și am adus la puterea această guvernare. Nu se poate ca noi să stăm cu mâna întinsă la toate guvernările. Noi suntem înjosiți și ne dorim ca atitudinea față de noi să se schimbe. Dar când? Degrabă vor avea loc alegerile prezidențiale, alegerile parlamentare și vor începe iar și să ne hrănească cu promisiuni. Vor încerca să ne folosească, exact așa cum am fost folosiți până acum”, a declarat un alt combatant.

Boris Marcoci a încercat să se disculpe, subliniind că dânsul, în calitate de deputat, nu poate să rezolve toate problemele combatanților deodată.

„Îmi pare bine să vă văd, dar să fiți cu toții sănătoși. Am fost sunat luni de Valentin (combatant), care mi-a spus că în Puhoi sunt deja nouă morți timp de patru luni… Câți pot să-mi spună câți veterani au murit anul acesta? Anul acesta avem 810 veterani morți. Cine dintre președinții asociațiilor poate să-mi spună câți au murit din asociația lor? Veteranii noștri se duc în toată ziua, câte 2-3 pe zi. Eu îmi doresc ca veteranilor să li se dea ceea ce li s-a promis, dar nu poate un om, acest Parlament, să rezolve toate problemele existente în țară”, a spus Marcoci.

Câțiva veterani au fost invitați în sediul Parlamentului, pentru a găsi soluții la problemele pe care le au, însă la intrare au dat nas în nas cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Un veteran i-a reproșat lui Buzu că de patru luni stă la rând pentru a nimeri în audiență la ministru, însă fără niciun folos.

„Aceasta e atitudinea voastră, ești un mincinos”, i-a reproșat veteranul ministrului Buzu.

Ulterior, în timpul dezbaterilor de astăzi din Parlament asupra bugetului de stat pentru anul viitor, deputatul Boris Marcoci i-a cerut ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, mai mulți bani pentru veteranii războiului de pe Nistru, deplângând situația în care au ajuns aceștia. Deputatul și-a exprimat temerea că, dacă azi ar fi declanșat un război împotriva R. Moldova, la fel ca în anul 1992 sau ca cel dus de Federația Rusă în Ucraina, „nimeni” nu va mai ieși să apere republica, având în vedere atitudinea statului față de veterani.

Ministrul Rotaru a declarat că înțelege foarte bine problema, întrucât el este fiu de veteran, avea șapte ani când tatăl său lupta cu arma în mâini la Nistru, și a promis că va susține propunerile pentru susținerea celor care au luptat pentru apărarea integrității teritoriale a R. Moldova.Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md