08:18:56 02.10.2023
Stiri

VIDEO // Patru persoane, inclusiv un fost PUȘCĂRIAȘ, au vândut apartamente care nu le aparțineau, iar pentru asta au încasat arvune de circa 1,5 milioane de lei

Actualitate 15.09.2023 10:37 Vizualizări998 Autor: Ziarul National
VIDEO // Patru persoane, inclusiv un fost PUȘCĂRIAȘ, au vândut apartamente care nu le aparțineau, iar pentru asta au încasat arvune de circa 1,5 milioane de lei


Patru persoane, inclusiv un fost pușcăriaș, sunt cercetate într-un dosar penal, după ce au vândut apartamente ce nu le aparțineau la trei persoane. Aceștia au încasat arvune de circa 1,5 milioane de lei de la potențialii cumpărători, pe care îi ademeneau cu prețuri atractive, mult mai mici decât cele de pe piață.

Potrivit Poliției, liderul schemei este un fost deținut, care-și ispășise pedeapsa pentru mai multe infracțiuni, inclusiv pentru scheme de înșelare a persoanelor. Acesta tocmai fusese eliberat din Penitenciarul nr. 9 – Pruncul și a revenit rapid la vechiul nărav, alături de un amic de-al său. Totodată, pușcăriașul a atras în schemă și două femei, care aveau rolul de a convinge potențialii cumpărători.

Mai exact, una dintre femeile complice ar fi fost contactată în luna mai de către proprietarul unui apartament de 100 de metri pătrați din sectorul Botanica al capitalei, care dorea să vândă imobilul. Ulterior, amicul deținutului și femeia care discuta cu proprietarul apartamentului ar fi convins un potențial cumpărător, pe care l-au ademenit cu un preț puțin mai redus decât cel de piață. Apoi, aceștia i-au cerut de urgență o arvună de 30 000 de euro, pentru că imobilul să nu fie vândut altor cumpărători.

Ulterior, aceeași schemă au aplicat-o și față de alte două victime, dintre care uneia i-ar fi propus un alt apartament (dintr-o altă casă nouă din vecinătatea apropiată), de la care au luat arvune de zeci de mii de euro, totalizate la aproximativ 1 500 000 de lei.

Pușcăriașul a fost reținut, iar acum, alături de amicul său, se află în Penitenciarul 13. Cele două femei complice sunt cercetate în stare de libertate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md