21:52:40 16.05.2021
 
Stiri

VIDEO // „Până la ce nivel de degradare trebuie să ajungă un om ca să-și mănânce propriii copii?”. Peste 200 de mii de MORȚI și sute de cazuri de CANIBALISM pe timpul foametei organizate. Cum au distrus sovieticii demnitatea NAȚIONALĂ a Basarabiei

Actualitate 04.05.2021 17:13 Vizualizări4179 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Până la ce nivel de degradare trebuie să ajungă un om ca să-și mănânce propriii copii?”. Peste 200 de mii de MORȚI și sute de cazuri de CANIBALISM pe timpul foametei organizate. Cum au distrus sovieticii demnitatea NAȚIONALĂ a Basarabiei


Foametea organizată de către sovietici în Basarabia în anii 1946 - 1947, adică imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, când acest teritoriu a fost rupt de la România și anexat la URSS, a omorât circa 10 la sută din populația Moldovei din stânga Prutului.

După ce au fost măturate podurile gospodarilor și le-au fost luate cu forța produsele agricole, în luna decembrie a anului 1946 a fost înregistrată „o explozie a mortalității excesive”. Oamenii mureau de foame, iar peste două luni, în februarie 1947, peste 400 de mii de persoane sau aproape fiecare al patrulea locuitor al Basarabiei era distrofic din cauza subnutriției.

Potrivit istoricilor, în Basarabia au fost înregistrate, în acei ani, sute de cazuri de canibalism, ceea ce nu s-a mai întâmplat vreodată pe acest teritoriu.

„În R. Moldova, după estimările făcute de istoricii moldoveni, de foamete au murit în jur de 200 000 de oameni. O cifră catastrofală pentru R. Moldova. Este vorba despre aproape 10% din populația R. Moldova care a murit de foame. Este un act de genocid social aplicat de statul sovietic în raport cu populația R. Moldova”, a declarat istoricul Anatol Țăranu în cadrul emisiunii „Lecția de Istorie” de la TVR Moldova, moderată de jurnalistul Vasile Munteanu.

Potrivit lui Țăranu, sovieticii au recurs la organizarea foametei, pentru că „moldovenii erau un corp străin”, nu erau sovietici și trebuiau trecuți prin „malaxorul sovietizării”, iar foametea „a grăbit acest proces” și a distrus demnitatea națională a oamenilor care locuiau în acest spațiu.

„În primul rând, foametea a inoculat o frică enormă în mediul populației. Ceea ce se numește caracterul național, demnitate națională... au fost frânte. Nu mai exista așa ceva, din motiv că cele mai elementare reflexe umane au fost deteriorate și deformate până la refuz. În timpul foametei din 1946 - 1947, au fost înregistrate sute de cazuri de canibalism. Vă închipuiți până la ce nivel de degradare umană trebuie să ajungă un om ca să-și mănânce propriii copii sau să-i vâneze pe vecini în stradă ca să folosească a lor carne în calitate de hrană... Unii mergeau în cimitire, dezgropau cadavrele și le foloseau ca hrană... Era ceva inexplicabil. Niciodată în istoria Baarabiei nu mai fuseseră înregistrate cazuri de canibalism”, a declarat Anatol Țăranu.

Istoricul a accentuat faptul că acest proces a reprezentat o „formă de asuprire” a populației de aici.

Menționăm că, potrivit istoricilor ruși, în timpul foametei organizate de către sovietici în secolul trecut au murit până la două milioane de oameni din diferite regiuni ale URSS.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Miticu Mitica 04.05.2021 19:17

https://ro.wikipedia.org/wiki/Holodomor Experimentul fusese facut in Ucraina deja. Urmata de aceasta foamete si deportari, dar si lichidari in gropi comune a mai ales intelectualilor pentru stergerea memoriei lingvistice de-abusilea. In ciuda lor , aici am ramas pavaza , iar limba am continuat sa o vorbim . Atunci cand un popor nu isi mai vorbeste limba , o parte majoritara din cultura lui a disparut , mergandu-se accelerat catre distrugerea totala si a culturii , deoarece limba este aspectul determinant al unei culturi . Iar limba romana , indiferent de neologismele slave , a ramas cu un caracter compact 80 % . Asadar , cei ce ne impun sa ne numim limba altcumva , incearca sa perpetue stergerea identitatii culturale . Daca prin genocid nu au reusit , atunci nu vor reusi in veci . Cu optimism privim catre inainte , acolo unde limba si cultura noastra sunt privite cu respect si nu considera o bariera intre cetateni si nu creaza 2 soiuri de cetateni de mai multe ranguri . A fi OM, conteaza cel mai mult indiferent de nationalitatile noastre . Acel Dodon si partidul PCRM pe care il reprezinta isi doresc sa ne subjuge cultural . In tarile din Europa, inclusiv in România moldovenii sunt respectati , indiferent de nationalitatea lor . Limba si nationalitatea moldovean NU exista . Acestea sunt eprubete din laboratorul sovietic . Iar in tara noastra avem un muzeu intreg de tutancamoni sovietici, racle, moaste si conserve de toate soiurile descompusi si de-o duhoare de pe alte taramuri neomenesti.

Vasile 04.05.2021 21:35

Iata de aceasta Dom. Taranu trebue de ajutat pe Gondon sa repare ETERNITATEA shovinizmului ca lumea sa nu uite asa kalai ce a omarat milioane de copii (printre care si eu am doi frati si o sora) prin atacurele foametei! Lingaii de azi tr.nimiciti sau spanzurati pentru tradare si dezbinare de natiune.

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md