00:55:50 24.06.2024
Stiri

VIDEO, LECȚIA de ISTORIE // Istoricul Anatol Petrencu: „Pe teritoriul URSS a fost confecţionată spada fascistă care a fost ridicată asupra lumii”

Actualitate 10.05.2021 11:43 Vizualizări3660 Autor: Ziarul National
VIDEO, LECȚIA de ISTORIE // Istoricul Anatol Petrencu: „Pe teritoriul URSS a fost confecţionată spada fascistă care a fost ridicată asupra lumii” History
Stalin și Hitler


După Primul Război Mondial, Germaniei i s-a interzis orice activitate militară, iar sovieticii le-au instruit „cadrele” naziștilor, le-au confecționat armamentul pe teritoriul URSS și l-au încurajat pe Hitler să declanșeze cea de-a doua conflagrație mondială, Stalin fiind convins că așa va fi realizată revoluția bolșevică mondială.

Acest lucru s-a întâmplat inclusiv din cauza faptului că Stalin și Hitler erau izolați de Occident, după ce bolșevicii nu au recunoscut datoriile Imperiului Țarist.

Profesorul universitar, Anatol Petrencu, explică, în cadrul emisiunii „Lecția de Istorie” de la TVR Moldova, prin ce se manifesta prietenia lui Stalin și Hitler de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Pe teritoriul URSS a fost confecţionată spada fascistă care a fost ridicată asupra lumii. Maşinăria militară germană, după Primul Război Mondial, a fost refăcută pe poligoanele din URSS, puse la dispoziţie comandanţilor germani de către Iosif Stalin. URSS avea nevoie de un nou război mondial pentru a netezi calea spre comunismul mondial cu ajutorul lui Hitler, care urma să îngenuncheze Europa. Stalin, ca şi Lenin, era convins că războiul mondial este mama revoluţiei bolşevice mondiale”, explică reputatul istoric din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md