07:30:02 17.06.2024
Stiri

VIDEO // „Misiune IMPOSIBILĂ”. Imagini dramatice cu forțele speciale ucrainene într-o misiune de aprovizionare a camarazilor aflați sub focul rușilor la Ciasiv Iar

Actualitate 20.05.2024 19:30 Vizualizări838 Autor: ZiarulNational
VIDEO // „Misiune IMPOSIBILĂ”. Imagini dramatice cu forțele speciale ucrainene într-o misiune de aprovizionare a camarazilor aflați sub focul rușilor la Ciasiv Iar


O nouă înregistrare video arată cum fac slalom printre loviturile inamice forțele speciale ucrainene pentru a-și aproviziona camarazii care luptă la Ciasiv Iar. Unitatea Kraken, formată din veterani ai Brigăzii Azov, a devenit celebră pentru misiunile imposibile pe care le execută, scrie Business Insider.

Într-un videoclip postat pe Telegram de regimentul Kraken, o unitate a forțelor speciale ale Serviciul de Informații al armatei Ucrainene, arată cum un vehicul tactic ușor, evită la mustață, pe un drum de pământ, loviturile de mortieră ale rușilor.

O explicație care însoțește videoclipul spune: „Manevrând în condiții dificile, sub focul constant al artileriei inamice, [regimentul Kraken este] responsabil pentru aprovizionarea unităților din Ciasiv Iar".

„Totul depinde de rezervele și proviziile noastre”, a spus generalul-maior Vadim Skibițki, adjunctul șefului serviciului de informații militare ucrainene.

Business Insider nu a putut verifica în mod independent autenticitatea videoclipului, deși Ministerul Apărării al Ucrainei a confirmat că acesta a fost filmat în Ciasiv Iar, un oraș strategic care a fost atacat fără încetare de forțele ruse în ultimele luni.

Potrivit The Washington Post, regimentul Kraken, una dintre cele mai cunoscute forțe de voluntari ale Ucrainei, a fost format de veteranii Brigăzii Azov în ziua în care Rusia a invadat Ucraina. Unitatea Azov a devenit celebră la nivel mondial în 2022 pentru rezistența eroică din interiorul complexului siderurgic Azovstal din orașul-port Mariupol.

Asemenea luptătorilor Azov, al căror nume vine de la Marea Azov, numele și însemnele regimentului evocă miticul monstru marin, Kraken, care seamănă cu un calmar uriaș.

Portalul Militarnyi scrie că vehiculul din videoclip este un Cobra II fabricat în Turcia. Producătorul, Otokar, descrie Cobra II ca fiind un „vehicul blindat tactic cu roți 4×4”.

Platforma sa modulară are caracteristici tehnice și tactice superioare, permițând vehiculului să manevreze ușor pe teren dificil.

"COBRA II oferă o protecție balistică și împotriva minelor mai mare, o capacitate de încărcare utilă și un volum intern sporit", se arată în descriere.

Lupte grele au loc la Ciasiv Iar și zonele învecinate, pe măsură ce Rusia își intensifică ofensiva în est și lansează un al doilea front în nordul regiunii Harkov.

Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul la Washington DC, a susținut în ultima sa actualizare că forțele rusești și-au „intensificat efortul" de a cuceri Ciasiv Iar, încercând să „exploateze modul în care operațiunile ofensive rusești din nordul regiunii Harkov și operațiunile ofensive în curs de desfășurare în tot estul Ucrainei au generat o presiune mai mare la nivelul întregului front asupra forțelor ucrainene".


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 692 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md