09:42:16 22.02.2024
Stiri

VIDEO // Început EMOȚIONANT de ședință în Parlamentul de la Chișinău, de Ziua Națională a României: „România mea e România ta, e România noastră”; „Jos vama de la Prut” sau „Trăiască și-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească”

Actualitate 01.12.2022 11:35 Vizualizări2025 Autor: Ziarul National
VIDEO // Început EMOȚIONANT de ședință în Parlamentul de la Chișinău, de Ziua Națională a României: „România mea e România ta, e România noastră”; „Jos vama de la Prut” sau „Trăiască și-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească”


Cântecele patriotice și mesajele de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României au deschis ședința de pe 1 decembrie a Parlamentului de la Chișinău.

„Astăzi, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune făcute și pe care le vom face împreună. Ultimii doi ani, cu crize peste crize, ne arată cine ne este prieten adevărat și cine nu și noi o spunem de fiecare dată, nu în șoaptă: Mulțumesc, România, pentru sprijinul dezinteresat, pentru școli și grădinițe, pentru donații, pentru gaz, pentru lumină, în special în această perioadă complicată. Pentru că putem, în mod practic, să ne conectăm la Europa. Vom munci în continuare, împreună, pentru ca cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască în pace și în bunăstare. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a fost mesajul președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

În fața deputaților a venit un grup de elevi ai Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi”, „bastionul românesc din toate timpurile”, care au cântat „România mea” - „România mea e România ta, e România noastră și suntem stăpâni în ea” - și au scandat: „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească/ Moldova, Ardealul și Țara Românească”, dar și „Jos vama de pe Prut!”.

Deputații majorității parlamentare i-au aplaudat în picioare și i-au răsplătit cu bomboane, flori și colaci. Socialiștii și comuniștii, însă, au ignorat acest moment, preferând să nu se afle în sala de ședințe.

„Mesajul cu vama l-am înțeles. Trebuie inițiativă legislativă, trebuie pregătite lucrurile”, a declarat, mai în glumă, mai în serios, spicherul Grosu.

Aceeași sursă a anunțat că la Parlament a fost inaugurată, cu ocazia Zilei Naționale a României, o expoziție de picturi ale artistei plastice Eleonora Brigalda, care vor putea fi admirate până pe 9 noiembrie.

„Sunt onorată și bucuroasă că am avut ocazia în această zi marcantă, Ziua României, să vernisez o expoziție de pictură în incinta Parlamentului Republicii Moldova. Este o zi foarte importantă, de o mare esență, și am decis să prezint lucrări care au fost realizate timp de 10 ani, tematica fiind identitatea spirituală, religioasă, etnică, trecutul zbuciumat și victorios al Republicii Moldova”, a menționat artista plastică Eleonora Brigalda, prezentă la ședința de astăzi a Parlamentului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md