04:30:34 29.01.2023
Stiri

VIDEO // Început EMOȚIONANT de ședință în Parlamentul de la Chișinău, de Ziua Națională a României: „România mea e România ta, e România noastră”; „Jos vama de la Prut” sau „Trăiască și-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească”

Actualitate 01.12.2022 11:35 Vizualizări1521 Autor: Ziarul National
VIDEO // Început EMOȚIONANT de ședință în Parlamentul de la Chișinău, de Ziua Națională a României: „România mea e România ta, e România noastră”; „Jos vama de la Prut” sau „Trăiască și-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească”


Cântecele patriotice și mesajele de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României au deschis ședința de pe 1 decembrie a Parlamentului de la Chișinău.

„Astăzi, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune făcute și pe care le vom face împreună. Ultimii doi ani, cu crize peste crize, ne arată cine ne este prieten adevărat și cine nu și noi o spunem de fiecare dată, nu în șoaptă: Mulțumesc, România, pentru sprijinul dezinteresat, pentru școli și grădinițe, pentru donații, pentru gaz, pentru lumină, în special în această perioadă complicată. Pentru că putem, în mod practic, să ne conectăm la Europa. Vom munci în continuare, împreună, pentru ca cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască în pace și în bunăstare. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a fost mesajul președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

În fața deputaților a venit un grup de elevi ai Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi”, „bastionul românesc din toate timpurile”, care au cântat „România mea” - „România mea e România ta, e România noastră și suntem stăpâni în ea” - și au scandat: „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească/ Moldova, Ardealul și Țara Românească”, dar și „Jos vama de pe Prut!”.

Deputații majorității parlamentare i-au aplaudat în picioare și i-au răsplătit cu bomboane, flori și colaci. Socialiștii și comuniștii, însă, au ignorat acest moment, preferând să nu se afle în sala de ședințe.

„Mesajul cu vama l-am înțeles. Trebuie inițiativă legislativă, trebuie pregătite lucrurile”, a declarat, mai în glumă, mai în serios, spicherul Grosu.

Aceeași sursă a anunțat că la Parlament a fost inaugurată, cu ocazia Zilei Naționale a României, o expoziție de picturi ale artistei plastice Eleonora Brigalda, care vor putea fi admirate până pe 9 noiembrie.

„Sunt onorată și bucuroasă că am avut ocazia în această zi marcantă, Ziua României, să vernisez o expoziție de pictură în incinta Parlamentului Republicii Moldova. Este o zi foarte importantă, de o mare esență, și am decis să prezint lucrări care au fost realizate timp de 10 ani, tematica fiind identitatea spirituală, religioasă, etnică, trecutul zbuciumat și victorios al Republicii Moldova”, a menționat artista plastică Eleonora Brigalda, prezentă la ședința de astăzi a Parlamentului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Super ! 01.12.2022 12:09

Trăiscă România Reîntregită !

ion 01.12.2022 13:23

ROMANIA - Gradina Maicii Domnului.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md