06:16:13 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Imagini dramatice cu un soldat ucrainean care ține piept la 10 ruși. „Cineva ar trebui să vină din stânga și să-l termine“

Actualitate 26.02.2024 08:30 Vizualizări1069 Autor: Ziarul National
VIDEO // Imagini dramatice cu un soldat ucrainean care ține piept la 10 ruși. „Cineva ar trebui să vină din stânga și să-l termine“


Armata ucraineană a difuzat o înregistrare video în care se vede cum unul dintre soldații săi reușește să rețină atacurile a 10 soldați ruși, al căror comandant le strigă supărat că nu și-au folosit avantajul numeric, relatează Newsweek.com.

Clipul postat pe canalul Telegram al Batalionului 8 al Brigăzii 10 de asalt de munte din Ucraina, cunoscut și sub numele de Edelweiss, durează aproximativ 100 de secunde. Imaginile prezintă un comandant rus din ce în ce mai exasperat de incapacitatea trupelor sale de a pune mâna pe soldatul ucrainean.

Comunicațiile interceptate arată cum comandantul rus încearcă să controleze situația. Soldatul ucrainean continuă să tragă și să arunce grenade în trupele ruse, în timp ce dronele zumzăie deasupra capului său, timpul unei confruntări ce a avut loc în decembrie. Newsweek nu a putut încă să verifice detaliile videoclipului.

„Ar trebui să vină cineva din stânga și să-l termine la dracu”, se aude spunând comandantul rus. „Aruncați cu grenade în el”, adaugă acesta, în clipul distribuit pe canalul pro-ucrainean X War Translated.

Imaginile filmate din dronă arată fumul care se ridică și soldații ruși care se târăsc în jurul șanțului încercând să-l prindă pe soldatul ucrainean în timp ce comandantul lor urlă: "Un tip te ține la distanță! Unul! Sunteți 10!"

Postarea pe Telegram a brigăzii ucrainene a precizat că bătălia s-a încheiat cu morți și răniți în rândul trupelor rusești, care au fost distruse metodic de artilerie și drone. "Soldatul nostru a rămas în viață și este bine" după ce "a respins cu sânge rece atacul a zece ocupanți", a precizat brigada. "El a forțat ceea ce mai rămăsese din inamic să fugă, apărându-și poziția și așteptând întăriri", a adăugat Brigada 10 de asalt de munte ucrainene în postarea publicată sâmbătă.

Brigada a postat videoclipul cu ocazia împlinirii a doi ani de la invazia rusă. "Astăzi se împlinesc exact doi ani de la lupta noastră neobosită și curajoasă împotriva inamicului jurat nu doar pentru libertate și dreptul la autodeterminare, ci și pentru dreptul la viață", a declarat brigada. "Acest episod este doar una din o sută, sau poate o mie de dovezi în acest sens".


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md