21:08:01 29.05.2023
Stiri

VIDEO, FOTO // Premii consistente de la A.S.I.C.S. pentru medaliații Campionatului European de lupte de la Zagrab. Irina Rîngaci și Victor Ciobanu au primit câte 30 000 de lei și țintesc JO: „Rezultatele obținute se datorează și A.S.I.C.S.”

Actualitate 23.05.2023 09:32 Vizualizări1256 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Premii consistente de la A.S.I.C.S. pentru medaliații Campionatului European de lupte de la Zagrab. Irina Rîngaci și Victor Ciobanu au primit câte 30 000 de lei și țintesc JO: „Rezultatele obținute se datorează și A.S.I.C.S.”


Luptătorii moldoveni, care au obținut medalii la Campionatul European de la Zagreb, și antrenorii lor au fost premiați de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.). Premiile au fost oferite pe 19 mai în cadrul Campionatului R. Moldova la lupte libere, lupte feminine și lupte greco-romane U15.

„Ne-am convins încă o dată de potențialul luptelor pe care le avem în țară, avem foarte mulți copii talentați. Cu siguranță, mulți dintre ei sunt viitori campioni. La acest eveniment au venit și sportivii care au obținut medalii la Campionatul European, organizat recent la Zagreb. Tradițional, le-am înmânat premii din partea Asociației A.S.I.C.S. Totodată, am profitat de această ocazie ca să ne exprimăm respectul față de veteranii luptelor, pe care i-am onorat prin premii”, a declarat președintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîscă.Președintele Federației de Lupte, Ivan Gheorghiu, a reiterat importanța suportului financiar, oferit medaliaților.

„Datorită parteneriatului pe care îl avem al treilea an, pot să spun că rezultatele obținute se datorează inclusiv efortului pe care îl depun cei de la A.S.I.C.S. Ajutorul acordat de A.S.I.C.S. este important pentru campionii noștri, care pot investi banii în pregătirea lor și atingerea unor noi performanțe, iar pentru veterani este o recunoștință a meritelor lor”, a spus președintele Federației de Lupte, Ivan Gheorghiu.

Vicecampionii europeni, Irina Rîngaci și Victor Ciobanu, s-au ales cu câte 30 000 de lei de la Asociația A.S.I.C.S., iar Vasile Diaconu a primit 20 000 de lei, revenind acasă cu bronzul.

„Susținerea pe care ne-o oferiți este foarte importantă și ne ajută mult în ceea ce ține de tratamentele noastre, vitaminizare și alte chestii personale. Scopul meu principal este să ajung la Jocurile Olimpice și sper să mă calific”, a menționat vicecampioana europeană la lupte, Irina Rîngaci.

„Este un an preolimpic, un an când vin calificările către Jocurile Olimpice și depunem eforturi pentru a ajunge în cea mai bună formă. Ne antrenăm peste hotarele țării și orice suport financiar îl investim tot în noi. Vreau să mulțumesc Asociației ASICS, fiindcă nu uită de sportivi”, a adăugat vicecampionul european la lupte, Victor Ciobanu.

Diplome și suport, în valoare de câte 1 000 de lei, au primit și 56 de veterani ai luptelor.

Precizăm că Asociația A.S.I.C.S. oferă, tradițional, premii pentru medalii la competiții internaționale: pentru medalia de aur – 20 000 de lei, pentru argint – 15 000 de lei și 10 000 de lei pentru medalia de bronz. Aceeași sumă primește și antrenorul sportivului medaliat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md