21:08:52 29.05.2023
Stiri

VIDEO, FOTO // A.S.I.C.S. a fost sponsorul general al turneului de gimnastică ritmică „Spring Cup” 2023, la care au participat peste 400 de gimnaste din R. Moldova, România, Ucraina, Israel și Azerbaidjan

Actualitate 17.05.2023 10:40 Vizualizări1440 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // A.S.I.C.S. a fost sponsorul general al turneului de gimnastică ritmică „Spring Cup” 2023, la care au participat peste 400 de gimnaste din R. Moldova, România, Ucraina, Israel și Azerbaidjan


Peste 400 de tinere gimnaste au luat parte la turneul internațional de gimnastică ritmică de două zile, „Spring Cup” 2023. Acesta a fost primul eveniment de gimnastică ritmică organizat la complexul multifuncțional Chișinău Arena. Evenimentul a fost prilejuit Zilei Sportului și a Mișcării Olimpice. Asociația A.S.I.C.S. a fost sponsorul general al evenimentului.

Turneul internațional de gimnastică ritmică din acest an a fost cel mai grandios eveniment de acest gen după amploare și numărului de participanți. Tinerele sportive din Moldova, România, Ucraina, Israel și Azerbaidjan au concurat la diferite categorii de vârstă. Cele mai bune dintre ele au plecat acasă cu medalii.

„Astăzi am câștigat locul întâi. Am făcut performanță cu mingea și cu bastoanele. Mi-a plăcut foarte mult sala și atmosfera. Nu mă așteptam la o asemenea amploare", a recunoscut Anastasia Ciobanu din R. Moldova.

„Am câștigat locul întâi. Eu mă pregătesc tot timpul. Sunt susținută de echipa mea, de coechipierii mei și de antrenorii mei dragi", spune o altă sportivă din R. Moldova, Eugenia Caraman, care se antrenează în stânga Nistrului.

„M-am clasat pe locul trei. Dar voi încerca să fiu din ce în ce mai bună. În primul rând vreau să ajung în echipa națională, iar apoi vreau să devin și mai bună", a declarat Aliona Kuzova, o sportivă din Ucraina.După partea de concurs, oaspeții s-au bucurat de un spectacol coregrafic plin de culoare. Ministerul Educației și Cercetării a fost unul dintre organizatorii turneului.

„Am fost foarte impresionat de amploarea evenimentului și de numărul de participanți. Am avut aproximativ 400 de concurenți din 5 țări, inclusiv din Moldova. Este o contribuție în plus la dezvoltarea societății noastre, în special pentru lumea sportului. Republica Moldova merita de mult timp o astfel de arenă și evenimente de un asemenea nivel la Chișinău”, a declarat secretarul de stat pentru Sport, Sergiu Gurin.Directorul Asociației A.S.I.C.S. a remarcat nivelul înalt de organizare a evenimentului. „Suntem încântați să fim partenerul general al acestui eveniment extraordinar. Noi, Asociația A.S.I.C.S., suntem convinși că prin susținerea talentelor, susținem dezvoltarea sportului în R. Moldova. Mulțumim organizatorilor pentru că ne-au oferit posibilitatea de a contribui la această performanță sportivă", a declarat directorul A.S.I.C.S., Victoria Kriukova.

„Fără acest sprijin nu am fi avut ocazia să organizăm un astfel de turneu. Suntem foarte fericiți că A.S.I.C.S. a fost alături de noi. Sperăm că am făcut ceva frumos prin eforturile noastre comune. Până la urmă, acesta a fost scopul. Peste 400 de participanți - un record pentru R. Moldova la genul nostru de sportul”, a menționat vicedirectorul Școlii Sportive a Rezervelor Olimpice, Natalia Riaboi.

De la începutul anului 2023, Asociația A.S.I.C.S. a alocat peste 4 000 000 de lei pentru susținerea sportului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md