16:56:10 30.11.2021
Stiri

VIDEO // FORUM: Ruta cultural-turistică „Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” are un traseu de 2 000 de kilometri și cuprinde peste 80 de atracții turistice din România și R. Moldova

Actualitate 17.12.2020 16:51 Vizualizări7411 Autor: Ziarul National
VIDEO // FORUM: Ruta cultural-turistică „Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” are un traseu de 2 000 de kilometri și cuprinde peste 80 de atracții turistice din România și R. Moldova


Turiștii din întreaga lume sunt invitați să călătorească pe urmele Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt atât din România, cât și din R. Moldova în cadrul unei rute cultural-turistice cu un traseu de circa 2 000 de kilometri.

Agenția de Investiții a Republicii Moldova a organizat astăzi Forumul „Ruta cultural-turistică „Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, cu participarea lui Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri din România, Andrei Chistol, secretar de stat, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, diplomați de la Ambasada Ucrainei, operatori de turism, experți în domeniu din România, Republica Moldova și Ucraina.

Secretarul de stat Andrei Chistol a declarat la eveniment că această rută turistică promovează patrimoniul cultural comun al R. Moldova și României, iar Emil-Răzvan Pîrjol a adăugat că acest proiect aduce beneficii tuturor, inclusiv prin crearea locurilor de muncă, fiind și o „lecție de istorie și spiritualitate”, care străbate șapte județe din România.

„Turismul este o ramură care valorifică eficient potențialul economic, istoric și cultural al unei regiuni. Totodată, turismul este unul dintre motoarele principale de creștere economică, care va trebui repornit la finalul pandemiei, iar evenimentul de astăzi ne pregătește pentru acel moment. Orice obiectiv turistic are însă nevoie de un narativ, iar Ștefan cel Mare și Sfânt a fost o personalitate uriașă de anvergură mondială, care reprezintă încă un reper moral și istoric de necontestat.

Ruta cultural-turistică România–Republica Moldova „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt” este astfel pentru toți o oportunitate de conștientizare și de promovare a valorilor culturale și turistice comune, prin unificarea instrumentelor de promovare și a marketingului de destinație, pentru transmiterea unui mesaj cultural-turistic coerent. Totodată, această nouă inițiativă reprezintă un instrument modern prin care nu doar protejăm tezaurul istoric și spiritual care ne unește, dar și înscriem țările noastre pe harta turistică a lumii”, a declarat în cadrul forumului Ambasadorul Daniel Ioniță.

În opinia diplomatului român, turismul poate contribui cel mai bine la strângerea legăturilor de suflet dintre România și Republica Moldova și susține inclusiv drumul către UE al Republicii Moldova.

„Îi invit pe toți doritorii ca măcar odată în viață să parcurgă acest minunat traseu de circa 2000 km, care include atât obiective istorice și legendare care au legătură cu Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt – 20 pe teritoriul României și 9 din Republica Moldova – cât și peste 80 de alte atracții turistice din ambele țări”, a încheiat Daniel Ioniță.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Отдел продаж 20.12.2020 00:00

Любые объемы в день заказа. Оплата по безналу или за наличный расчет. (Предпочтение наличные) http://www.abs-cds.ru/ https://abscds.ru/ ИНН 7726727504 КПП 772601001 ОКПО 17984035 Адрес: 117405 г. Москва, ул.Дорожная 21, стр 1 +7 (495) 966-64-65, mail@abscds.ru Мы используем метод агрессивного маркетинга, так как он приносит нам хороший доход. Моэтому это письмо попало к вам. Просто не обращайте внимание, таких писем может приходить много. Пометьте просто нашу почту спамом. Нам очень тяжело в это время, поэтому применяем серое сео. Если есть желание, то можете пополнить 1900 руб на Биткоин 19htn9bRKkZZ23CjRXTfk6AMJjtZv9xphd и наши специалисты исключат ваш сайт из рассылки

Анна 08.01.2021 12:43

Интернет-магазин косметики и парфюмерии GOLDSTICK – это доступные цены, широкий, регулярно обновляемый ассортимент. В онлайн-каталоге https://goldstick.ru/ GOLDSTICK представлены все ведущие бренды косметики, парфюмерии и ухода за кожей и волосами. Покупателям предложены люксовые, нишевые и элитные духи. В интернет-магазине можно купить оригинальные духи, аптечную и активную, профессиональную и салонную, японскую и корейскую косметику, а также парфюмерию лучших брендов со всего мира с доставкой на дом. Сайт - https://goldstick.ru/

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md