23:41:45 01.03.2024
Stiri

VIDEO // Dorin Chirtoacă, noi DEZVĂLUIRI despre insistența lui Plahotniuc de a deveni PREMIER în 2015 - 2016. „Lilian Carp a fost singurul care s-a expus împotriva înaintării lui Plahotniuc… Ceilalți își doreau FUNCȚII”

Actualitate 05.12.2023 11:55 Vizualizări2185 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dorin Chirtoacă, noi DEZVĂLUIRI despre insistența lui Plahotniuc de a deveni PREMIER în 2015 - 2016. „Lilian Carp a fost singurul care s-a expus împotriva înaintării lui Plahotniuc… Ceilalți își doreau FUNCȚII”


Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a fost singurul membru al Partidului Liberal (PL), care în 2015 - 2016 s-a opus, în cadrul ședinței Consiliului Republican al formațiunii, ca democratul Vlad Plahotniuc să fie înaintat la funcția de prim-ministru al R. Moldova. Această dezvăluire a fost făcută de fostul primar general al capitalei și lider PL, Dorin Chirtoacă, în cadrul unui interviu pentru Primăria Alternativă.

„Lilian Carp a venit în Partidul Liberal de la început, prin 2007 - 2008 și era responsabil de raionul Strășeni. Noi de multe ori am avut același punct de vedere, chiar și în privința alianțelor politice din care a făcut parte PL. În 2015 - 2016, el a fost împotrivă ca PL să-l susțină pe Plahotniuc la funcția de prim-ministru. Și eu am fost împotrivă și am vorbit cu el înaintea ședinței respective. La ședința Consiliul Republican din decembrie 2015, atunci când se discuta despre candidatura lui Plahotniuc la funcția de prim-ministru, Lilian Carp a fost unicul care a susținut un discurs împotriva înaintării acestuia”, a dezvăluit Chirtoacă.

Citește și: REPORTAJ FOTO, VIDEO // Protestul capetelor PLECATE, în scuarul Operei. Un protestatar PD: „Nici într-un caz Plahotniuc premier”

Fostul lider al PL a menționat că și dânsul ar fi vrut să vorbească în acea ședință, dar unchiul său Mihai Ghimpu i-ar fi interzis să o facă.

Citește și: Petru Bogatu, despre candidatura lui Plahotniuc la funcția de premier: „La Chişinău are loc o LOVITURĂ DE STAT latentă”

„Înainte de acea ședință, eu am vorbit cu Mihai Ghimpu la partid și i-am zis că nu e bine să-l susținem pe Plahotniuc. Adică, Filat stă la pușcărie pentru că e implicat în furtul miliardului, iar Plahotniuc, care a fost implicat alături de Filat, e prim-ministru. I-am zis că e absurd un asemenea lucru. Mi-a spus că Plahotniuc e candidatul Partidului Democrat. I-am spus că nu e în regulă, că o să fim taxați, că o să pierdem, o să fim acuzați că trădăm. I-am spus asta în biroul lui. Ulterior, la Consiliul Republican al PL, Lilian Carp a luat cuvântul. Eu am vrut să vorbesc, dar nu m-a lăsat. Ceilalți doreau funcții de miniștri… mai spuneau că vin tancurile rusești.

Citește și: Nicole Negru // Forța banului și forța simbolică: Dacă Timofti a spus nu, de ce se bagă Plahotniuc pe ușa din spate?

Se mai zicea că trebuie să evităm alegerile anticipate, iar dacă nu-l înaintăm pe Plahotniuc, atunci Dodon va veni singur la putere. Dar PD se temea atunci de anticipate și nu aveau cum să fie. Ceea ce nu am făcut noi a făcut președintele Nicolae Timofti. El a pus piciorul în prag și Plahotniuc nu a mai devenit premier”, a povestit Dorin Chirtoacă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md