05:46:05 16.07.2024
Stiri

VIDEO // Cei mai buni judocani și antrenorii lor, PREMIAȚI de Asociația A.S.I.C.S.: „Sunt 11 judocani susținuți de Asociație, care primesc burse lunare. Pot să-i pregătesc pentru competiții fără a mă gândi că ar putea pleca peste hotare”

Actualitate 14.12.2023 11:40 Vizualizări2693 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cei mai buni judocani și antrenorii lor, PREMIAȚI de Asociația A.S.I.C.S.: „Sunt 11 judocani susținuți de Asociație, care primesc burse lunare. Pot să-i pregătesc pentru competiții fără a mă gândi că ar putea pleca peste hotare”


Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului nu a întârziat, nici în 2023, să le mulțumească, dar și să-i încurajeze pe cei mai buni judoka din R. Moldova. În cadrul unei gale festive, organizate de către Federația de profil, A.S.I.C.S. a răsplătit sportivii și antrenorii pentru munca și efortul depuse de aceștia la cele mai importante turnee internaționale. Pentru premierea sportivilor A.S.I.C.S. a oferit aproape 300 000 de lei.

„În calitate de partener general al Federației de Judo suntem mândri de rezultatele remarcabile obținute anul acesta de sportivii noștri. Este o dovadă în plus a faptului că atât munca depusă de sportivi și antrenori cât și susținerea permanentă din partea partenerilor aduc și rezultatele dorite”, a declarat directorul A.S.I.C.S., Victoria Kriukova.

Denis Vieru, care în acest an a avut evoluții remarcabile pe plan internațional și a reușit să cucerească, în premieră, titlul de campion european la judo, a fost premiat cu 100 de mii de lei. Sportivului i-a fost oferit, din partea A.S.I.C.S., un cec în valoare de 50 000 de lei, drept răsplată pentru prestațiile sale, și un premiu special, la fel în valoare de 50 000 de lei, din partea președintelui de onoare al A.S.I.C.S., Plamen Milanov, care este și președinte de onoare al Federației de Judo din Moldova.

„Titlul de campion european mi-a dat un imbold și o motivație ca să fiu în top și în 2024. Îmi doresc să mă mențin în acest top al treilea an consecutiv. Sper să reușesc acest lucru. De fapt, în mare parte sunt pregătit. Trebuie doar să avem grijă de sănătate. Vreau să fac un stagiu de pregătire în Asia și să am o prestație foarte bună la Jocurile Olimpice de la Paris. Credem și sperăm! E foarte important pentru un sportiv să fie susținut din mai multe puncte de vedere și a fost o surpriză plăcută, deci al doilea an consecutiv primesc o sumă destul de bunicică din care pot să-mi construiesc ceva planuri”, a menționat Vierul, cu referire la suma de 100 000 de lei.

Asociația A.S.I.C.S. a oferit suport constant, pe parcursul anului 2023 și pentru tineri sportivi.

„A.S.I.C.S. este un partener strategic pentru noi, care ne susține. Avem și un acord de colaborare, prin care au fost remunerați tinerii sportivi. Este vorba de 11 burse. Astfel, îi putem ține aici, la noi în țară. Îi putem antrena, datorită A.S.I.C.S. le putem oferi o bursă, pentru ca să se poată întreține. Cred că și pe viitor vom avea această colaborare foarte bună. Sper și alți parteneri să-i apropiem de Federația de Judo, dar și de toate sporturile din R. Moldova”, a precizat președintele Federației de Judo, Andrei Golban.

Anul 2023 a fost unul foarte rezultativ pentru judo-ul moldovenesc. Acest lucru este remarcat și de membrii lotului național, care speră ca 2024 va fi și mai bun, mai ales că imnul R. Moldova poate răsuna, la vară, la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Fără acești parteneri nu ar fi astfel de performanțe. Anul acesta a fost pentru mine un an aparte, deoarece a fost cu mult succes. Am reușit să urc pe podium de mai multe ori. Așa ceva, în cariera mea de sportiv de până acum, nu prea mi s-a întâmplat. Îmi doresc o pregătire cât mai eficientă pentru Jocurile Olimpice. Este o competiție aparte. Dacă nu aur, atunci bronzul. Medalie să fie, pentru ca să scriem istorie pentru R. Moldova”, a subliniat medaliatul cu bronz la Campionatul European 2023, Petru Pelivan.

„Băieții au obținut performanțe remarcabile, atât la competițiile de seniori cât și de tineret. Sunt mândru de ei. Totul se datorează susținerii de care am avut parte. Avem echipă unită, ne susținem reciproc – unul pentru toți și toți pentru unul”, a completat judoka Mihail Latîșev.„Pentru un sportiv este foarte importantă această susținere, la fel ca și promovarea. În următorii patru ani voi munci și voi acumula punctaj, pentru a obține calificarea la Jocurile Olimpice. Voi depune tot efortul pentru acest scop”, a dat asigurări Radu Izvoreanu, medaliat cu bronz la Campionatul European de Judo U-23.Iar antrenorul lotului național, Valeriu Duminică, apreciază mult sprijinul oferit de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, care a acordat burse și premii pentru sportivii care reușesc să obțină performanțe.

„Vin cu mulțumiri din partea mea, lotului național și conducerii Federației de Judo, pentru tot suportul acordat în acest an. Cu o astfel de susținere, în calitate de antrenor, pot munci, fără a mă gândi că unii sportivi ar putea pleca peste hotare. Anume A.S.I.C.S. ne-a ajutat cu acest lucru, sunt 11 sportivi susținuți, primesc burse lunare pe tot parcursul anului. E un lucru nemaipomenit”, a apreciat Valeriu Duminică.

Directorul Asociației A.S.I.C.S., Victoria Kriukova, a reiterat intenția Asociației de a oferi premii și pentru medalii olimpice. Astfel, campionii olimpici vor primi 1 000 000 de lei, pentru argint premiul va fi de 500 000 de lei și 250 000 de lei pentru medalia de bronz.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md