18:08:17 29.11.2023
Stiri

VIDEO // Au participat DEGEABA la mitingurile Partidului „Șansă”: Persoana care tocmai primise banii și a început să-i repartizeze celor „cu ziua” la proteste, ridicată pe sus de oamenii legii. Peste 192 de mii de lei și liste cu nume concrete

Actualitate 20.11.2023 11:56 Vizualizări1385 Autor: Ziarul National
VIDEO // Au participat DEGEABA la mitingurile Partidului „Șansă”: Persoana care tocmai primise banii și a început să-i repartizeze celor „cu ziua” la proteste, ridicată pe sus de oamenii legii. Peste 192 de mii de lei și liste cu nume concrete


Mai multe persoane din nordul R. Moldova au rămas cu buza umflată, după ce au participat la acțiunile Partidului „Șansă”, dirijat de condamnatul Ilan Șor, sa au votat la alegeri candidații susținuți de acesta, și nu și-au primit banii promiși.

Procuratura Anticorupție, Inspectoratul Național de Investigație și angajații din cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți au efectuat vinerea trecută percheziții la domiciliul unui reprezentant al Partidului „Șansă” din municipiul Bălți, care tocmai primise plicurile cu bani și urma să-i repartizeze celor care au participat la proteste.

Oamenii legii anunță că în cadrul perchezițiilor a fost ridicat un telefon mobil „cu probe concludente pentru urmărirea penală”, 192 360 de lei, înscrisuri de ciornă în care sunt reflectate listele persoanelor care au primit sume de bani necontabilizate și cele care urmau să fie achitate, înscrisuri de ciornă în care sunt reflectate sumele de bani primite de la partidul politic, cheltuite pe parcursul anului 2023.

„Perchezițiile au fost efectuate în urma măsurilor speciale de investigație, după ce reprezentantul Partidului politic „Șansă”, a primit bani de la curier și a început să-i repartizeze persoanelor care au participat la mitinguri, diferite adunări ale partidului, dar și celor care au votat pentru membrii acestui partid în primul tur la alegerile generale locale din 5 noiembrie 2023. De asemenea, au fost stabilite și persoanele care deja au primit sumele de bani și care în cadrul audierii au recunoscut că au primit banii de la reprezentantul partidului”, arată Procuratura Anticorupție.

Menționăm că perchezițiile de la Bălți au avut loc în cadrul dosarului penal pornit în luna august curent pe faptul finanțării ilegale a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă și a concurenților electorali săvârșită în proporții mari, dar și pentru spălare de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Partidul „Șansă”, condus de jurnalistul Alexei Lungu, a fost eliminat de la alegerile locale generale din noiembrie curent prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, după ce Serviciul de Informații și Securitate a prezentat probe potrivit cărora banii pentru coruperea alegătorilor de către reprezentanții acestei formațiuni veneau din Federația Rusă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md