16:11:39 21.02.2024
Stiri

VIDEO // Asociația A.S.I.C.S. a susținut „Starturile Olimpice”, eveniment dedicat Jocurilor Europene din Cracovia Malopolska 2023. Canotorii moldoveni, care au cucerit medalii la Cupa Mondială, premiați

Actualitate 24.05.2023 12:40 Vizualizări2659 Autor: Ziarul National
VIDEO // Asociația A.S.I.C.S. a susținut „Starturile Olimpice”, eveniment dedicat Jocurilor Europene din Cracovia Malopolska 2023. Canotorii moldoveni, care au cucerit medalii la Cupa Mondială, premiați


Sute de amatori ai modului sănătos de viață și sportivii calificați la Jocurile Europene din Cracovia Malopolska au participat sâmbătă, 20 mai, în parcul Valea Morilor la evenimentul „Starturile Olimpice”, partener general al căruia a fost Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.).

Acțiunile Asociației A.S.I.C.S. privind susținerea sportivilor de performanță au fost remarcate de către Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) printr-o diplomă.

„Această sărbătoare, „Olympic Fest”, este dedicată Jocurilor Europene de la Cracovia Malopolska. Ne bucurăm enorm de numărul mare de participanți, care susțin mișcarea olimpică și modul sănătos de viață. Mulțumim partenerului general, Asociației A.S.I.C.S., care acordă susținere nu doar sportivilor din domeniul olimpismului, dar și tuturor sportivilor din loturile naționale. Dorim ca pilda voastră frumoasă să molipsească și alte companii să fie alături de sportivi, fiindcă ei sunt cei care ne reprezintă țara”, a declarat președintele CNOS, Nicolae Juravschi.

În cadrul evenimentului Asociația A.S.I.C.S. a premiat canotorii moldoveni care au cucerit medalii la Cupa Mondială. Serghei Tarnovschi a primit 20 000 de lei pentru medalia de argint, iar duetul Oleg Tarnovschi și Mihai Chihaia a beneficiat de 15 000 de lei pentru locul trei.

„Orice medaliat al Campionatului European sau Cupei Mondiale beneficiază de premii suplimentare din partea A.S.I.C.S. Sperăm că și alte companii vor urma exemplul nostru și vor susține performanța sportivă. Totodată, vreau să vă asigur că noi, cei din Asociația A.S.I.C.S., vom fi mereu alături de amatorii sportului și vom sprijini orice eveniment care se desfășoară în acest domeniu”, a reiterat președintele de onoare al Asociației A.S.I.C.S., Plamen Milanov.

Canotorii moldoveni, recent reveniți din Ungaria, acum sunt în febra pregătirilor pentru Jocurile Europene din Polonia.

„Suportul financiar, acordat de către Asociația A.S.I.C.S., va fi investit în pregătirea pentru următoarele competiții. Peste patru săptămâni vom merge în Polonia și sperăm să arătăm acolo cele mai bune rezultate pentru țara noastră”, a relatat canotorul Serghei Tarnovschi.

Duetul Oleg Tarnovschi și Mihai Chihaia afirmă că premiul va fi investit în antrenamente. Sportivii speră la următoarea competiție să urce din nou pe podiumul câștigătorilor.

„Acești bani sunt o susținere pentru noi. Le vom utiliza pentru o recuperare și mai bună, pentru suplimente alimentare și masaj. Am revenit recent de la Cupa Mondială și oricum nu facem nicio pauză, ne pregătim pentru următoarele competiții”, a precizat Mihai Chihaia.

„Pentru noi este foarte valoros acest suport financiar, ne motivează spre noi victorii”, a adăugat Oleg Tarnovschi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md