08:10:56 19.06.2024
Stiri

Victoria Nuland anunță momentul CRUCIAL, care poate duce la ÎNFRÂNGEREA Rusiei: „Este timpul să-l lovim” pe Putin în punctul dureros

Actualitate 22.05.2024 08:30 Vizualizări2037 Autor: ZiarulNational
Victoria Nuland anunță momentul CRUCIAL, care poate duce la ÎNFRÂNGEREA Rusiei: „Este timpul să-l lovim” pe Putin în punctul dureros


Războiul lui Putin din Ucraina și-a schimbat evoluția în anul 2024, când Rusia a câștigat sute de kilometri pătrați, pe fondul lipsei de muniții a forțelor Kievului. Acum, un înalt diplomat american, Victoria Nuland, spune că este momentul crucial pentru Ucraina și ,,este timpul să lovească bazele din Rusia folosite pentru atacuri”.

Ea afirmă că trebuie o schimbare de strategie din partea SUA, iar Ucrainei să i se acorde mai mult ajutor pentru a-l lovi pe Putin în punctul dureros, bazele din interiorul Rusiei.

Nuland sugerează, într-un interviu acordat ABC News, că bazele din Rusia ar trebui considerate ținte corecte dacă sunt folosite pentru lansarea de atacuri sau pentru aprovizionarea cu trupe în Ucraina.

Fostul subsecretar de stat Victoria Nuland a susținut că SUA ar trebui să ofere Ucrainei mai multe arme cu rază lungă de acțiune pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei în timpul unui interviu acordat emisiunii „This Week” de la televiziunea americană ABC.

Înaltul diplomat american a spus că cea mai mare greșeală a Occidentului este subestimarea adevăratelor obiective ale liderului rus Vladimir Putin, care sunt cel puțin restaurarea Uniunii Sovietice, dacă nu un imperiu mai mare pentru Rusia.

Nuland a adăugat că Putin definește măreția pentru țara sa în termeni teritoriali mai degrabă decât în plan economic sau politic. În timp ce Occidentul ezită să furnizeze Ucrainei artilerie, apărare aeriană și alte arme pentru a opri atacurile rusești, cu atât mai mult primește Moscova.

„Linia frontului pentru Ucraina are nevoie cu siguranță de mai multă artilerie decât trimitem noi. Au nevoie de mai multe apărări aeriene. Ei trebuie să poată opri aceste atacuri rusești care vin de la baze din interiorul Rusiei”, a spus Nuland.

Întrebată dacă o decizie de a permite Ucrainei să atingă ținte în Rusia ar escalada războiul, diplomatul american a susținut că Rusia este partea care a escaladat.

„Rusia a învățat cum să-și retragă forțele din raza în care am permis Ucrainei să ne folosească armele și să ne obțină sprijinul”, a spus Nuland. Moscova a aplatizat o treime din orașul Harkov fără să „trebuiască vreodată să ajungă cu trupele terestre acolo”. „Așadar, este timpul să oprim asta și să ajutăm Ucraina să-i respingă”, a subliniat diplomatul.

Anterior, președintele Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu cu ocazia celei de-a cincea aniversări de la preluarea mandatului că țările occidentale sunt extrem de lente în a lua decizii cu privire la ajutorul militar pentru Kiev, împiedicând succesul forțele armate ale Ucrainei.

Victoria Nuland este sigură că loviturile Ucrainei din interiorul Rusiei pot face diferența și schimba soarta războiului lui Putin. ,,Cred că, cu siguranță, pot schimba acest lucru. Dar întârzierea de șase luni a făcut cu siguranță o diferență. Prima linie pentru Ucraina are nevoie de artileria pe care o trimitem.

Au nevoie de mai multe apărări aeriene. Ei trebuie să poată opri aceste atacuri rusești care vin de la baze din interiorul Rusiei. Deci, cred că există și o întrebare dacă noi, Statele Unite și aliații noștri, ar trebui să le oferim mai mult ajutor în lovirea bazelor rusești, ceea ce până acum nu am fost dispuși să facem”.

„Cred că dacă atacurile vin direct de peste linia frontului din Rusia, acele baze ar trebui să fie atacate ca într-un joc corect, fie că sunt locuri de unde sunt lansate rachetele sau de unde sunt aprovizionate cu trupe”, a adăugat Nuland.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md