03:25:07 27.05.2024
Stiri

Vicepremierul Popescu, discuții cu Gert Jan Koopman de la Direcția Generală Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE: Raportul privind progresele R. Moldova în implementarea celor nouă recomandări ale CE, așteptat la finele lunii octombrie

Actualitate 02.10.2023 11:42 Vizualizări970 Autor: Ziarul National
Vicepremierul Popescu, discuții cu Gert Jan Koopman de la Direcția Generală Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE: Raportul privind progresele R. Moldova în implementarea celor nouă recomandări ale CE, așteptat la finele lunii octombrie


R. Moldova a trimis la Bruxelles cele mai recente actualizări referitoare la implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, înaintea raportului de extindere al UE, programat să fie făcut public la sfârșitul lunii octombrie 2023.

Progresele R. Moldova în ceea ce privește îndeplinirea celor nouă condiționalități au fost discutate de către vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE.

Vicepremierul Popescu a remarcat, în timpul discuției telefonice, că raportul de extindere al UE „va marca o etapă istorică, reflectând pentru prima dată și R. Moldova”, exprimându-și speranța că decizia cu privire la demararea procesului de negocieri pentru aderarea la UE va fi pozitiv pentru republica noastră.

„Din momentul în care am obținut statutul de țară candidat, am înregistrat numeroase realizări importante și am reușit să implementăm în mod eficient majoritatea recomandărilor primite. Am discutat, de asemenea, despre următorii pași pe care trebuie să-i facem înainte de decizia finală a Consiliului European din decembrie 2023. Suntem optimiști și sperăm că datorită realizărilor noastre vom primi o decizie pozitivă pentru a demara procesul de negociere cu UE”, a afirmat vicepremierul Nicu Popescu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md