05:11:55 02.07.2022
Stiri

Vicepremierul Nicu Popescu, după confirmarea perspectivei europene pentru R. Moldova: „Mai avem foarte mult de lucru pentru a reforma republica noastră, a elimina corupția, a îmbunătăți justiția, a reforma economia după standardele europene”

Actualitate 24.06.2022 07:51 Vizualizări877 Autor: Ziarul National
Vicepremierul Nicu Popescu, după confirmarea perspectivei europene pentru R. Moldova: „Mai avem foarte mult de lucru pentru a reforma republica noastră, a elimina corupția, a îmbunătăți justiția, a reforma economia după standardele europene”


Vicepremierul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, mulțumește Europei pentru „decizia istorică” din 23 iunie 2022 privind acordarea R. Moldova a statutului de țară-cadidată la aderare.

Într-un comentariu făcut la scurt timp după votul Consiliului European, șeful diplomației de la Chișinău a declarat că este o bună ocazie să ne felicităm prietenii din Ucraina și Georgia pentru confirmarea perspectivei europene și să ne continuăm munca pentru edificarea unui stat european în Republica Moldova.

„Mulțumim, Europa! Decizia istorică adoptată de către toți cei 27 de lideri europeni în cadrul Consiliului Uniunii Europene deschide o nouă filă în istoria modernă a republicii noastre. Începând de azi (joi - n.r.) devenim oficial candidați pentru aderarea la Uniunea Europeană. În calitate de vicepremier responsabil de integrarea europeană sunt onorat să marcăm această zi după 17 ani de când Ministerul Afacerilor Externe a fost redenumit în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Această schimbare a denumirii a reflectat dorința cetățenilor noștri de a duce republica noastră în Uniunea Europeană. O dorință care reconfirmă astăzi caracterul ireversibil al parcursului nostru european”, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

CITIȚI și Prim-ministra Natalia Gavrilița, după ce R. Moldova a obținut statutul de țară-candidat pentru aderarea la UE: „Suntem pe calea cea dreaptă”

Ministrul de Externe a subliniat că, în ultimele luni, echipa de la Președinție, Parlament și Guvern „a muncit neobosit” pentru a demonstra că viitorul țării noastre este în Uniunea Europeană.

CITIȚI și DECIS // R. Moldova, stat CANDIDAT pentru ADERARE la UE! Maia Sandu: „Pornim pe drumul spre UE care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, oportunități și ordine în republica lor”

„Desigur, mai avem foarte mult de lucru pentru a reforma republica noastră, a elimina corupția, a îmbunătăți justiția, a reforma economia după standardele europene, iar de astăzi acesta devine un obiectiv la care lucrăm împreună cu partenerii noștri europeni, cu sprijinul instituțiilor și a statelor membre ale Uniunii Europene. Cunoaștem că drumul spre UE este lung. Procesul de aderare înseamnă a oferi fiecărui stat timp și spațiu pentru a se consolida, pentru a deveni tot mai stabil la capitolul instituțiilor democratice, de a-și crește capacitățile de a putea contribui la proiectul european. Trebuie să demonstrăm suficientă răbdare și perseverență în acțiunile noastre”, a punctat șeful diplomației R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md