16:15:46 29.11.2023
Stiri

Vicepremierii pentru Reintegrare ai R. Moldova și Ucrainei, discuții la Odesa despre cooperarea în domeniul energetic, livrarea gazului, includerea în sistemul european de infrastructură terestră și feroviară

Actualitate 29.09.2023 17:41 Vizualizări1477 Autor: Ziarul National
Vicepremierii pentru Reintegrare ai R. Moldova și Ucrainei, discuții la Odesa despre cooperarea în domeniul energetic, livrarea gazului, includerea în sistemul european de infrastructură terestră și feroviară


R. Moldova și Ucraina vor coopera în domeniul energetic, inclusiv la livrarea gazului, precum și în ceea ce privește includerea în sistemul european de infrastructură terestră și feroviară.

La această înțelegere au ajuns astăzi la Odesa viceprim-ministrul pentru Reintegrare, copreședintele Comisiei interguvernamentale mixte moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice și comerciale, Oleg Serebrian, cu omologul său ucrainean, viceprim-ministrul, ministrul pentru Reintegrarea Teritoriilor Temporar Ocupate, copreședintele comisiei din partea Ucrainei, Iryna Vereshchuk.Oficialii, însoțiți de factori de decizie din mai multe instituții de profil din cele două state, au convenit, de asemenea, intensificarea și aprofundarea parteneriatelor dintre serviciile vamale și Poliția de frontieră, ceea ce va permite creșterea fluxului de mărfuri în punctele de trecere moldo-ucrainene, precum și sporirea calității serviciilor prestate cetățenilor care traversează frontiera.Tot la Odesa a fost semnat, în prezența copreședinților, un acord bilateral în domeniul controlului fitosanitar dintre Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova și instituția omoloagă din Ucraina.

Biroul Politici de Reintegrare transmite că părțile au convenit asupra convocării la Chișinău a următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale mixte moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice și comerciale în a doua jumătate a anului 2024.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md