21:59:04 24.02.2018
Stiri

Va încăleca fantoma lui Ștefan cel Mare căluțul statalității?

Politică 04.02.2018 13:05 Vizualizări780 Autor: Ziarul National
Va încăleca fantoma lui Ștefan cel Mare căluțul statalității?

Trustia, elegii politikoase

Statalitatea se dezumflă ca un căluț gonflabil, spart pe undeva. Zi de zi, una după alta, localitățile Republicii Molotova anunță că părărsesc țarcul statalității mancurte și își vor paște turmele mioritice în libertatea transhumanței etnofilologice, pe pășunile carpato-euxinice calofile, în frăția geto-daco-romană transcedentală. Împreună cu calul statalității se dezumflă și prezidentul gonflabil care-l călărește. Simțind că-i fuge aerul din cap și din burtă, că i se moaie mâinile și picioarele, prezidentul gonflabil Dodon nechează amenințător și îi sperie pe unioniști cu copita războiului civil, asmuță asupra lor dulăii gonflabili ai SIS-ului și Procuraturii. Iar ieri el a încercat să trezească fantoma lui Ștefan cel Mare adormit la Putna. Dodon nu-și dă seama ce riscă. „Iute la mânie și de grabă vărsătoriu de sânge”, văr drept cu Vlad Țepeș mizericordiosul, sfântul Ștefan cel Mare ar putea aplica sabia sa muzeistică pentru a-l lipsi pe prezidentul gonflabil de cap, ca pe un nemernic trădător. (Sechir bașca se numește această tehnologie tătaro-mongolă.) Căci ultimă indicație geopolitică a sfinției sale domnești de pe patul de tranziție spre ceruri a fost preferința pentru o alianță moldo-turcească, nu moldo-muscălească, indicație pe care Dodon o nesocotește în flagrant delict.

Acum stau și mă gândesc că păpușile gonflabile nu au viață lungă, chiar și fără a fi sparte, aerul iese pe undeva și trebuie umflate din când în când. Dodon umflă căluțul statalității, Moscova îl umflă pe Dodon, dar cine să umfle statalitatea?

Al vostru catalan, țăpoi, Ion Buraga

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2018 09:20 Nicolae Negru Unirea japoneză

22.02.2018 08:30 Ziarul National Octavian Țâcu // Placa lui Diordiţă

19.02.2018 08:59 Ziarul National Chirtoacă, Usatîi, asemănări și difer...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md