UTIL // Cum să ții bradul verde săptămâni în șir?


Bradul de Crăciun aduce bucurie în casele şi sufletele noastre an de an, prin mirosul său, prin atmosfera creată şi prin semnificaţia sa. Unii dintre noi preferă brazii artificiali, alţii pe cei naturali. Metoda cea mai ecologică de a te bucura de un brad adevărat este aceea de a-l lua în ghiveci, de a-l orna şi de a-l readuce după sărbători în circuitul natural, plantându-l în exterior.
Dacă totuşi alegi să îţi cumperi un brad natural tăiat, ştim cu toţii că momentul când sărbătorile au trecut, iar bradul s-a uscat şi trebuie scos din casă este unul destul de neplăcut. Acele se împrăştie peste tot până reuşeşti să scoţi bradul uscat din casă, iar curăţenia este cu atât mai stresantă. Portalul sfatulpărintilor.ro dă câteva sfaturi simple ca bradul de Crăciun să rămână verde mult timp după ce l-ai adus în casă.
1. Când alegi bradul, asigură-te că poţi lua unul care are trunchiul liber de crengi în partea de jos măcar câţiva centimetri, fără să-i strice aspectul. Roagă pe cel ce îţi vinde bradul să ţi-l pregătească de aşa natură încât baza să se potrivească perfect cu formă suportului tău, ca el să poată sta drept şi stabil acasă.
2. Asigură-te că iei acasă bradul curăţat de scoarţă în partea inferioară, pentru ca lemnul să fie liber şi curat pe o suprafaţă de maximum 20 de centimetri.
3. Când ajungi acasă, dacă nu începi imediat să ornezi bradul în casă, pune-l neapărat într-o găleată cu apă, astfel încât să fie sub apă toată porţiunea de jos, de pe care a fost înlăturată scoarţa copacului.
4. Când vine momentul să duci bradul în casă pentru ornat, aşază pe jos, acolo unde vei pune bradul, o bucată mai mare de plastic, care să ajungă chiar şi sub cele mai lungi crengi ale copacului.
5. Pune bradul într-un suport special de brad care permite să se pună apă la baza bradului. Fixează-l bine, apoi umple acel rezervor cu apă şi cu o jumătate de cană de zahăr.
6. Va fi nevoie să adaugi apă în fiecare zi în acel rezervor, uneori de două ori pe zi, întrucât bradul absoarbe apa prin porţiunea curăţată de coajă a trunchiului.













































































