UTIL // Ce trebuie să găsești pe ETICHETA unui produs alimentar?


Agenția pentru Protecția Consumatorilor îndeamnă cumpărătorii să fie atenți la etichete și la conținutul acestora.
Etichetele produselor alimentare trebuie să conțină informații exacte, suficiente, verificabile și ușor de comparat, astfel încât să îți permită să alegi acel produs care corespunde nevoilor tale, precum și să afli riscurile la care ai putea fi supus.
De asemenea, acestea trebuie să prezinte, în limba română, ingredientele pe care le conține alimentul respectiv, inclusiv apa și aditivii alimentari, data expirării, producătorul și originea alimentului, modul de depozitare și de preparare.
Totodată, pe etichetă trebuie să fie detaliile clare despre adresa de contact a producătorului, astfel încât să poți face o plângere sau să poți obține mai multe informații despre produs.
Mai este necesar să găsim pe etichetă denumirea alimentului, data durabilității minimale sau data-limită de consum și cantitatea.
Etichetele cu informații despre conținutul nutritiv prezintă, de exemplu, cantitatea de energie, de proteine, de carbohidrați, de grăsimi, de fibre, de sodiu, de vitamine și de minerale din alimente; informațiile se prezintă grupat, în același loc, sub formă de table, cu numerele aliniate, cu caractere lizibile și într-o formă ce nu permite ștergerea.









































































