16:30:19 17.01.2018
Stiri

Unor posturi TV li s-a INTERZIS accesul la Congresul PAS: „Modul în care s-a reacţionat demonstrează că de fapt presa a fost deja în partid ierarhizată”

Politică 10.09.2017 20:04 Vizualizări2775 Autor: Ziarul National
Unor posturi TV li s-a INTERZIS accesul la Congresul PAS: „Modul în care s-a reacţionat demonstrează că de fapt presa a fost deja în partid ierarhizată”

„Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a restricționat accesul presei incomode la cel de-al doilea Congres al formațiunii, chiar dacă pretinde că luptă pentru implementarea valorilor democratice în Moldova”, scrie publika.md.

Potrivit sursei citate, liderul PAS, Maia Sandu s-ar fi încurcat în declaraţii, motivând ba că postul de televiziune Prime TV ar fi trimis prea târziu solicitarea de acreditare la eveniment, ba că nu ar fi o instituţie de presă. „Iar, secretarul general al formaţiunii, Igor Grosu, a făcut-o pe uşierul la congres şi a interzis personal echipei de filmare să participe la evenimentul la care anterior au fost invitaţi”, notează publika.md.

„Nu vă supăraţi, am epuizat subiectul, pe lângă faptul că sunteţi manipulatori, sunteţi încă şi tupeişti, nu vă supăraţi, dar nu o să puteţi intra. Nu v-am trimis invitaţii, voi sunteţi atât de toxici, că puteţi să trucaţi orişice”, a spus Grosu.

Cei de la publika.md mai arată că reporterii postului Prime TV ar fi încercat să afle chiar de la Maia Sandu dacă ea ar fi dat aceste indicaţii să le fie restricționat accesul, însă aceasta a spus că jurnaliştii nu au cerut acreditare.

„Toată presa a fost informată să trimită înainte de eveniment solicitare, iar cei care au trimis solicitări, acestea au fost examinate şi au fost aprobate. Îmi pare rău ca dumneavoastră nu v-aţi conformat regulilor noastre", a spus preşedintele PAS. Ulterior, Maia Sandu şi-ar fi schimbat opinia şi a invocat un alt motiv: „De la televiziunea Prime sunteţi, sunteţi o televiziune de propagandă, ne pare rău”.

Vicepreşedintele Uniunii Jurnaliştilor din Moldova, Petru Bogatu, a condamnat reacţia reprezentaților PAS şi susţine că, în acest caz, acțiunea conducerii este un antidemocratică şi antieuropeană. „Modul în care s-a reacţionat demonstrează că de fapt presa a fost deja în partid ierarhizată, divizată în presă bună, loială, pentru PAS şi presă care deranjează. Presa şi politicienii sunt rivali fireşti, naturali şi ce aşteaptă Maia Sandu în aceste împrejurări să fie doar adulată de jurnalişti, de mass media, în niciun caz criticată”, a spus Bogatu, citat de sursa citată.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

baba Vera 10.09.2017 20:59

Las-o bă Petrică, bă bogatule (de când pe la Priime...) mai moale

Tarnacop 10.09.2017 21:02

Presa trebue sa fie nu pur si simplu incomoda, ci IMPARTIALA. Dupa ce au mintit intentionat, au turnat zoaie si au indeplinit comenzile stapanului se supara ca nu-s bineveniti. Propagandistii nu-s jurnalisti.

Dragos 11.09.2017 12:42

Cainele cu rat, rinocerizatul si fomistul plahoid Pietr Bogatov, sta cu botul ala de un pud ugerul alfaMafotului I arunca borhot in ventilatoare. Cine se mai indoieste de faptul ca canalele plahoitice cunt niste fose abisale: Latrina Publika, Canalia Prime/Pervii si alte tembeliziuni in care vermuiesc in ordie tot soiul de farmazoni de opinii diversioniste, jihadiste, dupa chiusi asemnarea celor din Ramazoana Rasista.

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
16.01.2018 10:12 Ziarul National Octavian Țâcu // Fanarioții

15.01.2018 09:00 Nicolae Negru Referendumul, între formalismul CEC ș...

12.01.2018 09:10 Nicolae Negru Cum poate anula Moscova legea împotri...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md