17:02:00 25.09.2022
Stiri

Un fost PREMIER dojenește actuala guvernare, după ce ministrul Gherciu a fost demis. Urmează și ALȚI membri ai GUVERNULUI: „De ce să nu ieși și să spui sincer că am greșit cu acest ministru? Că nu a reușit să elimine MONOPOLUL lăturașilor”

Actualitate 08.07.2022 17:59 Vizualizări1546 Autor: Ziarul National
Un fost PREMIER dojenește actuala guvernare, după ce ministrul Gherciu a fost demis. Urmează și ALȚI membri ai GUVERNULUI: „De ce să nu ieși și să spui sincer că am greșit cu acest ministru? Că nu a reușit să elimine MONOPOLUL lăturașilor”


Actuala guvernare, în frunte cu prim-ministra Natalia Gavrilița, avea obligația morală să explice oamenilor de ce a fost demis astăzi ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, consideră fostul premier, Ion Sturza.

Acesta este de acord că Viorel Gherciu trebuia demis, deoarece nu ar fi făcut mai nimic în fruntea instituției, dar, în același timp, trebuia de venit cu argumentele pe masă.

„De ce să nu ieși și să spui sincer că am greșit cu acest ministru? A fost ales în grabă și fără a i se verifica capacitatea de a conduce o ramură economică atât de importantă și de complicată. Pe parcurs, nu a reușit să elimine monopolul lăturașilor și să atragă investitori strategici. Deși ramura este extrem de căutată azi, nu a dat dovadă de capacități manageriale, nu a putut să organizeze colectivul și nu a organizat un dialog productiv cu cei din ramură. S-au făcut multiple încercări de a-l ajuta, dar nu a funcționat. Ministerul a întârziat iremediabil cu elaborarea reformelor și strategiilor de dezvoltare, care ar fi stat la baza suportului statului către cei ocupați în ramură”, a enumerat Sturza argumentele care ar fi stat la baza deciziei de a-l demite pe Gherciu.

Potrivit lui, anume aceste lucruri au stârnit multiple plângeri și insatisfacții și au dus la erodarea imaginii Guvernului și a partidului de guvernare.

„Ministrul (fost) a fost informat de mult timp că va fi înlocuit cu o altă persoană. A durat, pentru că nu am vrut să dăm greș. Vă rugăm să nu speculați că la mijloc ar fi o opinie diferită a domnului (fost) ministru pe tema reformei sistemului de învățământ sau alte teme. Nu este cazul! Conducerea guvernului va continua evaluarea miniștrilor și a altor funcționari importanți și când va fi nevoie, precum în cazul de față, îi va schimba cu unii mai eficienți”. Asta ar fi trebuit să spună actuala guvernare, potrivit lui Sturza. „Dacă doriți flori și busuioc, se poate, dar nu în fața camerelor”, a conchis acesta.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2022 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un test pentru intel...

21.09.2022 13:53 Ziarul National Nicolae Negru, despre zăngănitul arme...

19.09.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șor își scoate din n...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md