19:38:15 17.06.2024
Stiri

Zelenski anunță SFÂRȘITUL regimului separatist de la Tiraspol, care e sprijinit de Rusia. „După ce vom ÎNVINGE, voi veți fi o republică reîntregită, fără rachete și fără Rusia”

Actualitate 01.06.2023 18:56 Vizualizări2791 Autor: Ziarul National
Zelenski anunță SFÂRȘITUL regimului separatist de la Tiraspol, care e sprijinit de Rusia. „După ce vom ÎNVINGE, voi veți fi o republică reîntregită, fără rachete și fără Rusia”


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu dă nicio șansă regimului separatist de la Tiraspol, care este sprijinit de mai bine de 30 de ani de Federația Rusă. Imediat ce Ucraina va învinge în războiul declanșat de Vladimir Putin, R. Moldova se va reintegra, a declarat în această seară liderul de la Kiev, în cadrul unei conferințe susținute în marja Summitului Comunității Politice Europene de la Bulboaca.

„Vă dorim doar pace, fără bombe, fără rachete, fără artilerie, fără morți pe pământul vostru. Sunt încrezător că, după ce vom învinge, voi veți fi o republică reîntregită, fără rachete și fără Rusia”, a menționat Zelenski la Bulboaca.

Potrivit președintelui ucrainean, formatul de negocieri 5+2 „nu mai este actual”, în condițiile în care Kievul și Chișinăul au o poziție comună în privința diferendului transnistrean.

De ce să vorbim despre un proiect care nu mai are sens? Cred că trebuie să vorbim din perspectiva unei țări de succes, unei țări victorioase în război. Atunci vom avea o poziție comună cu R. Moldova în privința integrității ei. Nu cred că avem nevoie de ajutorul altor parteneri decât poate România. Poate vom discuta împreună. Poate R. Moldova va dori alți aliați, dar Ucraina cu siguranță va fi unul dintre actorii principali în acele discuții. Ce să facem cu trupele (rusești din Transnistria n.r.)? Ei își vor dori să trăiască și vor pleca. Cine vrea să trăiască, va găsi ieșire din situație”, a adăugat Zelenski.

În altă ordine de idei, Zelenski și-a exprimat admirația pentru politica proeuropeană promovată de Maia Sandu. Liderul de la Kiev s-a arătat optimist că Ucraina și R. Moldova vor adera la Uniunea Europeană.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md