02:09:57 27.02.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // Percheziții de amploare la Bălți, în cadrul unui dosar privind eliberarea permiselor de conducere. Oamenii legii au ridicat peste 70 000 de euro, 350 000 de lei și au reținut șase persoane, inclusiv angajați ai ASP

Actualitate 29.11.2023 14:03 Vizualizări1579 Autor: Ziarul National


VIDEO, FOTO // Percheziții de amploare la Bălți, în cadrul unui dosar privind eliberarea permiselor de conducere. Oamenii legii au ridicat peste 70 000 de euro, 350 000 de lei și au reținut șase persoane, inclusiv angajați ai ASP

Angajații Centrului Național Anticorupție (CNA) au reținut astăzi la Bălți șase persoane, inclusiv angajați ai Agenției Servicii Publice (ASP), instructori auto și intermediar, în cadrul unui dosar privind eliberarea permiselor de conducere.

Șase persoane au fost reținute astăzi la Bălți de angajații Centrului Național Anticorupție (CNA), în cadrul mai multor dosare pornite pe fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență. Este vorba despre un inspector principal al Secției de Înmatriculare și Calificare a Conducătorilor Auto din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP), trei instructori auto și doi intermediari care sunt suspectați de organizarea unei scheme de corupție la eliberarea permiselor de conducere.

Potrivit datelor anchetei, bănuiții ar fi acționat în comun pentru a aranja susținerea examenelor practice și teoretice pentru candidații la obținerea permiselor de conducere. În schimbul unor sume de bani, care variau între 450 de euro și 1 000 de euro per caz, candidații primeau calificativul „admis” la probele organizate de Secția de Înmatriculare și Calificare a Conducătorilor Auto din Bălți. Această schemă avea un caracter sistemic.

În cadrul perchezițiilor efectuate la oficiile subdiviziunii ASP, precum și în automobilele și domiciliile bănuiților, au fost depistate și ridicate peste 71 de mii de euro, 357 de mii de lei, circa 2 000 de dolari, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă.

Urmărirea penală în acest dosar a fost pornită la 18 iulie 2023, iar la 24 noiembrie curent au mai fost pornite alte șapte cauze penale pe fapte de corupere pasivă, activă și trafic de influență.

Anterior, ofițerii CNA și procurorii au documentat scheme de corupție la eliberarea permiselor de conducere la filialele Edineț, Glodeni, Bălți și Chișinău. Mai multe persoane, inclusiv funcționari ai ASP, au fost reținute pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere, sumele pretinse pentru un permis variind între 400 și 1 200 de euro.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md