00:57:53 21.04.2024
Stiri

VIDEO // Cum suntem FURAȚI zi de zi la unele benzinării din R. Moldova: Dispozitive tehnice special adaptate care, odată puse în funcțiune, livrează cantități reduse de combustibil

Actualitate 21.03.2023 10:27 Vizualizări2323 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cum suntem FURAȚI zi de zi la unele benzinării din R. Moldova: Dispozitive tehnice special adaptate care, odată puse în funcțiune, livrează cantități reduse de combustibil


Prețurile la carburanți „frig” buzunarele, însă, în unele cazuri, șoferii mai sunt furați și de responsabilii unor benzinării. Procurorii au deconspirat o schemă infracțională la mai multe stații de alimentare cu diverși combustibili din nordul R. Moldova, prin intermediul căreia au fost furați mai mulți șoferi.

Oamenii legii au stabilit că responsabilii de benzinării au instalat la pompele de alimentare cu carburanți dispozitive tehnice special adaptate care, odată puse în funcțiune, livrează cantități reduse de combustibil. Ulterior, surplusul de carburanți (plătit deja de șoferii furați n.r.) era comercializat clienților fără a fi emise bonuri fiscale de către aparatul de casă și control.

Potrivit procurorilor, în așa fel a fost prejudiciat statul, dar și clienții.

Pe 17 martie curent, Poliția a efectuat percheziții la patru benzinării, precum și la domiciliile, oficiile și autoturismele persoanelor bănuite, unde au fost depistate și ridicate dispozitive tehnice - telefoane mobile, HDD, registre cu înscrisuri de ciornă, acte contabile și 2 500 de litri de carburanți fără acte de proveniență. De asemenea, au fost depistate și sume mari de bani, proveniența cărora nu au putut fi justificată.

Organele de drept urmează să stabilească toate persoanele implicate în această schemă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md