04:01:12 29.01.2023
Stiri

Spînu îi RĂSPUNDE lui Ion Ceban: „Nu m-aș mira ca dânsul să vrea ca R. Moldova să rămână în ÎNTUNERIC. Scopul lui este identic cu cel al „grupării hoție și război” conduse de Șor, Cavcaliuc, Platon”

Actualitate 24.10.2022 15:07 Vizualizări1880 Autor: Ziarul National
Spînu îi RĂSPUNDE lui Ion Ceban: „Nu m-aș mira ca dânsul să vrea ca R. Moldova să rămână în ÎNTUNERIC. Scopul lui este identic cu cel al „grupării hoție și război” conduse de Șor, Cavcaliuc, Platon” realitatea.md


Vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, infirmă informație potrivit căreia s-ar fi luat în calcul sistarea circulației troleibuzelor din municipiul Chișinău, în contextul crizei energetice cu care se confruntă R. Moldova. Vicepremierul a subliniat că primarul general al capitalei, Ion Ceban, cel care a lansat zvonul despre faptul că „o a treia persoană” i-ar fi sugerat că troleibuzele ar putea să nu mai circule zilele următoare din cauza lipsei acute a curentului electric, și-ar dori un asemenea scenariu.

„Toate troleibuzele trebuie să meargă în continuare în Chișinău. Economiile de electricitate ale municipiului nu trebuie făcute din contul spitalelor, școlilor și al unor condiții normale de transport pentru locuitori. Existe multiple metode de a reduce consumul de energie electrică în oraș care să nu afecteze dramatic viața cetățenilor. Din păcate, orice chișinăuean poate vedea strălucirea de lumini, beculețe de Crăciun și alte instalații care ard fără noimă pe străzile Chișinăului. Îl rog pe Ion Ceban să acționeze rațional, ca un primar responsabil, nu ca un politician egoist care profită de nenorocirea oamenilor pentru a-și face capital politic”, a replicat Andrei Spînu.

Citește și: Troleibuzele din Chișinău ar putea să NU mai circule din cauza deficitului de energie electrică, iar școlile - să treacă la regimul ONLINE. Anunțurile făcute de Ion Ceban, în cadrul ședinței de la Primăria Chișinău

Membrul Guvernului Gavrilița nu exclude că Ion Ceban, la fel ca și alți politicieni, ar dori ca lucrurile să meargă cât mai rău.

„Nu m-aș mira ca Ion Ceban să vrea ca R. Moldova să rămână în întuneric, doar ca să-și poată împlini poftele politice. Scopul lui este identic cu cel al „grupării hoție și război” conduse de Șor, Cavcaliuc, Platon și alți fugari - ca oamenii să o ducă cât mai greu și în republica noastră să fie haos. În contextul în care fiecare familie face ce poate acasă pentru a economisi, un primar care consumă în exces, cu intenția de a arunca apoi vina pe alții, arată lipsă de respect și cinism față de cetățeni”, a precizat sursa citată.

Andrei Spînu a mai spus că primarii din R. Moldova au fost înștiințați, în cadrul unei ședințe, despre acțiunile Guvernului în vederea depășirii crizei energetice, doar că Ion Ceban nu ar fi vrut să participe.

„Săptămâna trecută am avut o discuție cu primari din localitățile R. Moldova, unde am vorbit despre faptul că suntem într-o situație mai grea din cauza războiului, dar și a faptului că „Gazprom” a redus livrările de gaz. Primarii înțeleg cât este de important să acționăm ca o republică unită și că economisirea nu este acum în beneficiul unui partid, ci este pentru toți moldovenii. Regret că primarul Ion Ceban nu a venit la ședința organizată de minister pe 20 octombrie. Poate ar fi văzut exemple bune la ceilalți primari care acționează în interesul locuitorilor. Ar fi aflat că toată republica economisește și că doar așa, îndeplinindu-ne fiecare datoria de cetățean, putem ajuta toată R. Moldova să treacă de greutăți”, a conchis Andrei Spînu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md