05:07:37 09.05.2021
 
Stiri

VIDEO // Se REDESCHID ȘCOLILE din municipiul Chișinău. Elevii claselor I-IV, V, IX și XII vor reveni în clase de luni, 19 aprilie

Actualitate 15.04.2021 14:25 Vizualizări1117 Autor: Ziarul National
VIDEO // Se REDESCHID ȘCOLILE din municipiul Chișinău. Elevii claselor I-IV, V, IX și XII vor reveni în clase de luni, 19 aprilie


Elevii claselor I-IV, V, IX și XII din municipiul Chișinău vor reveni la școală, cu prezența fizică, începând de luni, 19 aprilie curent. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, după ședința Comisiei Situații Excepționale din municipiul Chișinău.

Potrivit lui Ceban, 40 la sută dintre cadrele didactice din capitală au fost vaccinate cu prima doză de ser împotriva COVID-19, iar numărul doritorilor s-a epuizat.

„Circa 40 la sută dintre profesorii din municipiul Chișinău au fost vaccinați cu prima doză a serului împotriva COVID-19. Marea majoritate a celor care au vrut să se vaccineze, mă refer la cadrele didactice, au fost vaccinați”, a spus Ceban.

De asemenea, edilul a afirmat că sunt mai multe solicitări de a relua procesul de studii, cu prezenta fizică, în școlile din capitală. Totuși, revenirea pe băncile școlii se va face etapizat.

„Avem solicitări ce ține de revenirea la școală. E vorba, în primul rând, de clasele primare. Sunt multe solicitări din partea celor care sunt în clasele a IX-a și a XII-a. Astfel, la această etapă s-a decis revenirea în bănci a elevilor claselor I-IV, V, IX și XII. Și la școlile de artă vor reveni copii atât pentru activitatea individuală, cât și activitățile de grup. Vor fi permise antrenamentele desfășurate de școlile sportive”, a punctat Ceban.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md