10:47:18 20.04.2024
Stiri

Rusia și acoliții săi au întețit ATACURILE hibride asupra R. Moldova, iar autoritățile iau măsuri. Maia Sandu a anunțat crearea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei „PATRIOT”

Actualitate 29.05.2023 09:26 Vizualizări1909 Autor: Ziarul National
Rusia și acoliții săi au întețit ATACURILE hibride asupra R. Moldova, iar autoritățile iau măsuri. Maia Sandu a anunțat crearea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei „PATRIOT”


În R. Moldova va fi creat Centrul Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei „Patriot”, o instituție care să combată propaganda dăunătoare republicii noastre și să apere cetățenii de manipulare și de atacurile propagandistice constante. Anunțul a fost făcut în această dimineață de președintele R. Moldova, Maia Sandu.

„Anunț inițiativa legislativă de a crea o instituție care să combată propaganda în R. Moldova. Voi propune Parlamentului spre adoptare crearea Centrului Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei, denumit simbolic „Patriot”. Centrul „Patriot” va avea misiunea de a coordona și implementa politica statului în domeniul securității informaționale și de asigura comunicarea strategică în vederea identificării, prevenirii și combaterii dezinformării la nivel național.

Instituția va avea două responsabilități de bază:

1. Să transmită informații veridice către publicul larg și să asigure un dialog constant cu cetățenii, precum și să colaboreze cu toate instituțiile statului în vederea promovării intereselor naționale și creșterii rezistenței cetățenilor în fața dezinformării.

2. Să identifice, să evalueze și să combată dezinformarea pentru eliminarea riscurilor generate de amenințările hibride și de dezinformare asupra securității naționale”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit șefei statului, atacurile informaționale vin din afara R. Moldova, dar au găsit trădători și aici.

„De când Rusia bombardează case, spitale și orașe întregi, s-au intensificat și atacurile împotriva republicii noastre, încercându-se a atrage republica noastră într-o zonă neagră. Rusia atacă republica noastră informațional în fiecare zi. Zi de zi Kremlinul atacă informațional R. Moldova pentru a semăna ură, pentru a ne dezbina etc. Planul celor care lansează falsuri este să provoace frică pentru a-și realiza planurile meschine. Kremlinul sponsorizează cu sume imense răspândirea minciunilor pe Internet și la TV. Au fabrici imense de troli, care prin diferite canale media încearcă slăbirea R. Moldova. Propaganda e o amenințare directă la securitatea R. Moldova. Din păcate, avem pe teritoriul republicii persoane și rețele care au rolul să promoveze minciunile Kremlinului, servesc interese străine”, a menționat comandantul suprem al Forțelor Armate.

În opinia Maia Sandu, să servești intereselor unui stat care atacă și omoară oameni în Ucraina, în loc să te îngrijești de oamenii din republica ta, este trădare de patrie.

„Avem nevoie de măsuri pentru a ne apăra de trădători, pentru a combate propaganda. Știu că acest anunț de creare a Centrului „Patriot” va agita cuibul de viespi care lucrează împotriva R. Moldova și se vor înteți minciunile. Mulți vor discuta această idee prin prisma libertății de exprimare. Însă libertatea de exprimare nu poate fi un paravan pentru minciuni și intoxicare. Acesta e planul lor - o republică slabă, cu oameni certați, care le permite lor să fure și să țină R. Moldova într-o zonă a sărăciei”, a conchis Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md