07:26:10 21.05.2024
Stiri

R. Moldova va semna un nou CONTRACT de livrare a gazelor cu „Gazprom”: Înțelegerea de principiu vizează o perioadă de CINCI ani și va fi utilizată formula de preț propusă de partea moldovenească

Actualitate 29.10.2021 20:58 Vizualizări6581 Autor: Ziarul National
R. Moldova va semna un nou CONTRACT de livrare a gazelor cu „Gazprom”: Înțelegerea de principiu vizează o perioadă de CINCI ani și va fi utilizată formula de preț propusă de partea moldovenească


Negocierile între delegația R. Moldova, condusă de vicepremierul Andrei Spînu, și conducerea „Gazprom” s-au încheiat astăzi la SanktPetersburg. Părțile au ajuns la un acord principial privind formula de preț, auditarea datoriei formate în cadrul companiei „Moldovagaz” și necesitatea unor negocieri ulterioare pentru a stabili un calendar de achitare.

Potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în baza înțelegerii urmează să fie prelungit pe cinci ani contractul anterior între „Gazprom” și „Moldovagaz”, utilizând formula de preț propusă de partea moldovenească.

Livrările de gaz conform noului contract urmează să înceapă din 1 noiembrie 2021.

În octombrie curent, Republica Moldova a primit gaz în baza unei prelungiri de o lună a contractului cu „Gazprom”, în volum insuficient. Diferența de volum a fost achiziționată în această perioadă de pe piața spot, prin intermediul companiei „Energocom”, la prețuri de piață, se mai arată în comunicatul ministerului condus de Andrei Spînu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md