17:21:12 03.10.2023
Stiri

R. Moldova va suplimenta SANCȚIUNILE la adresa statului agresor Federația Rusă: „Rata noastră de aliniere la sancțiunile europene va crește vizibil, va crește RAPID în viitorul apropiat”

Actualitate 03.03.2023 16:32 Vizualizări1462 Autor: Ziarul National
R. Moldova va suplimenta SANCȚIUNILE la adresa statului agresor Federația Rusă: „Rata noastră de aliniere la sancțiunile europene va crește vizibil, va crește RAPID în viitorul apropiat”


R. Moldova se va alinia în viitorul apropiat la alte tipuri de sancțiuni la adresa statului agresor Federația Rusă, a declarat astăzi ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu.

Potrivit vicepremierului, anterior s-a decis ca R. Moldova să nu se alinieze imediat la anumite sancțiuni impuse Rusiei de către Uniunea Europeană.

„Zilele acestea, noi vom face o evaluare a mai multor decizii luate anterior și, în curând, vom reveni cu mai multe detalii. Absolut orice măsură de acest ordin presupune acțiuni concrete luate de instituțiile noastre financiare sau cele care monitorizează intrările/ ieșirile din R. Moldova etc. Facem o analiză asupra modului practic cum R. Moldova va avea răspunsuri pe mai multe domenii. Rata noastră de aliniere la sancțiunile europene va crește vizibil, va crește rapid și va crește în viitorul apropiat”, a subliniat Popescu.

Citește și: VIDEO // Activele rusești din R. Moldova ar putea fi ÎNGHEȚATE, iar ulterior folosite pentru RECONSTRUCȚIA Ucrainei: Comisarul european pentru Justiție: „Încurajăm R. Moldova să colecteze probe privind crimele de război comise de Rusia în Ucraina”

La această etapă, în UE există 38 de regimuri de sancțiuni, iar R. Moldova se aliniază la 21 de regimuri de sancțiuni, a explicat Nicu Popescu.

„În privința a șapte regimuri de sancțiuni, R. Moldova nu a fost invitată să se alăture, pentru că ele, în mare parte, au expirat. La această etapă, R. Moldova nu se aliniază la zece tipuri de regimuri de sancțiuni. Dar această cifră se va diminua în viitorul apropiat”, a conchis Nicu Popescu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md