05:34:42 03.12.2021
Stiri

R. Moldova va beneficia de 564 de MILIOANE de dolari din partea FMI pentru recuperarea economică și reformarea instituțiilor statului: „Programul reprezintă un CATALIZATOR pentru noi finanțări externe”

Actualitate 21.10.2021 13:36 Vizualizări938 Autor: Ziarul National
R. Moldova va beneficia de 564 de MILIOANE de dolari din partea FMI pentru recuperarea economică și reformarea instituțiilor statului: „Programul reprezintă un CATALIZATOR pentru noi finanțări externe”


R. Moldova va beneficia de 564 de milioane de dolari, bani destinați pentru recuperarea economică și reformarea instituțiilor statului.

„Au fost încheiate cu succes negocierile Guvernului cu Fondul Monetar Internațional (FMI) pentru lansarea unui nou program economic. Este o veste bună pentru R. Moldova din mai multe motive. Un program aprobat cu FMI este un catalizator de noi finanțări din partea altor parteneri de dezvoltare, aduce mai multă încredere pentru investitori și oferă Guvernului o libertate mai mare în dezvoltarea programelor sociale, de infrastructură, suport economic”, a declarat astăzi premierul Natalia Gavrilița, într-o conferință comună cu reprezentantul permanent al FMI în R. Moldova, Rodgers Chawani.

Potrivit programului, R. Moldova va beneficia de acești bani în următorii trei ani și patru luni.

„Programul agreat cu FMI este bazat pe prioritățile noastre de guvernare, pe care cetățenii noștri le cunosc bine. E vorba de combaterea corupției și consolidarea statului de drept. Evaluările independente și cele ale FMI arată că aplicarea proastă a legii și corupția din sistemul judiciar și administrativ sunt cele mai mari impedimente pentru creșterea economică și îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor. De aceea vrem să responsabilizăm organele de drept prin evaluarea externă”, a precizat premierul.

Natalia Gavrilița a promis că, în următoarea perioadă, se vor întâmpla mai multe lucruri așteptate de toată lumea.

„Vom crește salariile în sectorul public, iar pe termen mediu ne vom concentra pe investițiile în infrastructură: drumuri, sisteme de aprovizionare cu apă și canalizare, interconexiuni energetice și eficiență energetică. Negocierea noului program economic cu FMI a fost una dintre prioritățile pe termen scurt a noului Guvern și o consider îndeplinită cu succes. Așteptăm aprobarea deciziilor de către bordul FMI în luna decembrie. Programul țintește recuperarea economică și reformarea instituțiilor statului. Această știre bună vine într-un moment dificil pentru R. Moldova. Criza pandemică și starea de alertă pe piața gazelor ridică în fața noastră probleme grave, care implică luarea unor decizii rapide. În astfel de momente, suportul comunității internaționale este crucial”, a punctat Gavrilița.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md