17:10:13 22.03.2023
Stiri

Președintele socialist al raionului Ungheni, SUSPENDAT din funcție pentru trei luni: Ar fi numit ILEGAL în funcție directorul spitalului raional

Actualitate 16.03.2023 13:58 Vizualizări1030 Autor: Ziarul National
Președintele socialist al raionului Ungheni, SUSPENDAT din funcție pentru trei luni: Ar fi numit ILEGAL în funcție directorul spitalului raional
Președintele raionului Ungheni, socialistul Ghenadie Mitriuc


Președintele raionului Ungheni, socialistul Ghenadie Mitriuc, a fost suspendat din funcție pentru o perioadă de trei luni.

Decizia a fost luată joi, 16 martie, de către Curtea de Apel Bălți, care a menținut sentința Judecătoriei Bălți.

Sursa: news.ungheni.org


Socialistul Ghenadie Mitriuc este acuzat de numirea ilegală a lui Vladimir Popovici în funcția de director al Spitalului raional Ungheni.

Popovici a fost contestat încă din anul 2021 de către colectivul Spitalului raional Ungheni, afirmând că numirea respectivă s-ar fi făcut pe criterii politice.

Pe 15 decembrie 2022, Judecătoria Ungheni a dat câștig de cauză în dosarul Oficiului teritorial Ungheni al Cancelarie de Stat împotriva președintelui raionului Ungheni. Instanța de judecată a hotărât anularea dispoziției de numire dar și anularea contractului de management semnat cu Vladimir Popovici, amintește news.ungheni.org.

Menționăm că, la începutul săptămânii curente, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, l-a acuzat pe socialistul Ghenadie Mitriuc că ar încerca să saboteze procesul de transfer al spitalului raional în gestiunea Ministerului Sănătății. Mai exact, președintele raionului a semnat un ordin prin care directorul IMSP Spitalul raional Ungheni, Vladimir Popovici, este trimis în concediu pentru 61 de zile, deși a fost demis de Ministerul Sănătății.

„Desigur, aceasta decizie este ilegală. Este o depășire a atribuțiilor de către un reprezentant al Administrației Publice Locale, care nu mai are rol de fondator”, a acuzat Ala Nemerenco.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md