09:11:11 20.04.2024
Stiri

Președintele socialist al raionului Ungheni, SUSPENDAT din funcție pentru trei luni: Ar fi numit ILEGAL în funcție directorul spitalului raional

Actualitate 16.03.2023 13:58 Vizualizări2070 Autor: Ziarul National
Președintele socialist al raionului Ungheni, SUSPENDAT din funcție pentru trei luni: Ar fi numit ILEGAL în funcție directorul spitalului raional
Președintele raionului Ungheni, socialistul Ghenadie Mitriuc


Președintele raionului Ungheni, socialistul Ghenadie Mitriuc, a fost suspendat din funcție pentru o perioadă de trei luni.

Decizia a fost luată joi, 16 martie, de către Curtea de Apel Bălți, care a menținut sentința Judecătoriei Bălți.

Sursa: news.ungheni.org


Socialistul Ghenadie Mitriuc este acuzat de numirea ilegală a lui Vladimir Popovici în funcția de director al Spitalului raional Ungheni.

Popovici a fost contestat încă din anul 2021 de către colectivul Spitalului raional Ungheni, afirmând că numirea respectivă s-ar fi făcut pe criterii politice.

Pe 15 decembrie 2022, Judecătoria Ungheni a dat câștig de cauză în dosarul Oficiului teritorial Ungheni al Cancelarie de Stat împotriva președintelui raionului Ungheni. Instanța de judecată a hotărât anularea dispoziției de numire dar și anularea contractului de management semnat cu Vladimir Popovici, amintește news.ungheni.org.

Menționăm că, la începutul săptămânii curente, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, l-a acuzat pe socialistul Ghenadie Mitriuc că ar încerca să saboteze procesul de transfer al spitalului raional în gestiunea Ministerului Sănătății. Mai exact, președintele raionului a semnat un ordin prin care directorul IMSP Spitalul raional Ungheni, Vladimir Popovici, este trimis în concediu pentru 61 de zile, deși a fost demis de Ministerul Sănătății.

„Desigur, aceasta decizie este ilegală. Este o depășire a atribuțiilor de către un reprezentant al Administrației Publice Locale, care nu mai are rol de fondator”, a acuzat Ala Nemerenco.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md