19:08:31 22.03.2023
Stiri

VIDEO // PD își RETRAGE reprezentanții din Guvernul Chicu

Actualitate 07.11.2020 13:56 Vizualizări3107 Autor: Ziarul National
VIDEO // PD își RETRAGE reprezentanții din Guvernul Chicu


Partidul Democrat (PD) nu va susține deschis un candidat sau altul în turul II al alegerilor prezidențiale, însă conducerea formațiunii a decis să retragă reprezentanții săi din Guvernul Chicu. Acest lucru se va întâmpla după 15 noiembrie curent. Declarația a fost făcută de liderul PD, Pavel Filip, după ședința de astăzi dintre membrii Biroului Executiv al PD și președinții Organizațiilor Teritoriale ale PD.

„Vom menține neutralitatea și în turul II al alegerilor prezidențiale. Membrii și simpatizanții noștri să voteze conform valorilor pe care le împărtășesc. Imediat după învestirea președintelui ales o să ne retragem reprezentanții din Guvern, pentru a oferi posibilitatea acestuia să-și construiască o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul, respectând votul exprimat de cetățeni. PD invită toate partidele democratice la dialog, pentru a identifica o echipă guvernamentală reprezentativă capabilă să depășească criza și să lupte împotriva pandemiei”, a spus Pavel Filip.

Filip a mai adăugat că alegerile parlamentare anticipate ar fi o catastrofă pentru R. Moldova. „PD consideră că, după doi ani de instabilitate politică, alegerile parlamentare ar fi o catastrofă pentru întreaga țară”, a conchis Filip.

Declarația Partidului Democrat din Moldova:

R. Moldova, dar și întreaga omenire traversează o perioadă complicată. Pandemia COVID-19 a schimbat felul în care guvernele țărilor lumii vedeau dezvoltarea statelor lor în următoarea perioadă.

În țara noastră, lucrurile s-au complicat și mai mult. Pe lângă pandemie, am avut și o secetă fără precedent, care a năruit speranțele agricultorilor în acest an, dar și un scrutin prezidențial, care aduce tensiune și radicalizare în societate. Avem în față turul al doilea al alegerilor prezidențiale. R. Moldova a ajuns la un moment de cotitură, un moment de referință, care va determina direcția în care ne vom mișca în continuare.

Considerând că R. Moldova și guvernarea din țară au nevoie de o resetare,

Având în vedere tendințele ce se prefigurează la nivel internațional, regional, dar și intern în ceea ce ține de funcționarea unor domenii vitale, cum ar fi economia, domeniul social, cel de ocrotire al sănătății și al educației;

Pornind de la consultările și discuțiile constante și sincere avute cu membrii și simpatizanții săi în ultimele luni;

Partidul Democrat declară următoarele:

1. PD își reiterează apartenența la valorile europene și social-democrate și își reafirmă disponibilitatea de a munci și în continuare pentru implementarea acestor deziderate.

2.PD consideră că după 2 ani de instabilitate politică, pandemie, criză economică, secetă severă, alegerile parlamentare anticipate ar fi o catastrofă pentru întreaga țară, care ar fi aruncată în haos și interminabile războaie politice cu consecințe dramatice pentru țară și oamenii ei.

3.PD este consecvent în deciziile sale. Am asigurat mereu echilibrul pe scena politică și vom menține neutralitatea în alegerile prezidențiale. Așa cum am anunțat și înaintea primului tur de scrutin, îndemnăm și în continuare membrii și susținătorii noștri să voteze conform valorilor pe care le împărtășesc.

4. PD a luat decizia, imediat după învestirea în funcție a președintelui ales, să-și retragă reprezentanții săi din Guvern, pentru a oferi președintelui ales posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul, în conformitate cu prevederile constituționale și respectând votul exprimat de cetățeni.

5.PD invită toate partidele politice parlamentare autentice la dialog, pentru a identifica o formulă guvernamentală reprezentativă, capabilă să depășească criza, să relanseze economia și să lupte eficient împotriva pandemiei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md