23:11:49 01.03.2024
Stiri

O nouă SCHEMĂ de escrocherie raportată de Serviciul Fiscal de Stat. Cetățenii sunt ademeniți cu sume de până la 90 000 de lei, pretinse returnări de mijloace financiare din impozite și taxe

Actualitate 01.12.2023 11:38 Vizualizări4704 Autor: Ziarul National
O nouă SCHEMĂ de escrocherie raportată de Serviciul Fiscal de Stat. Cetățenii sunt ademeniți cu sume de până la 90 000 de lei, pretinse returnări de mijloace financiare din impozite și taxe


Serviciul Fiscal de Stat (SFS) raportează o nouă schemă de escrocherie, prin care cetățenii sunt ademeniți cu sume cuprinse între 8 000 de lei și 90 000 de lei, pretinse returnări de mijloace financiare din partea statului. Astfel, instituția recomandă contribuabililor să fie vigilenți la orice informație care vizează activitatea autorității fiscale distribuită în spațiul public.

Potrivit SFS, escrocheriile respective se manifestă prin remiterea unor mesaje la poștele electronice ale contribuabililor. Aceste mesaje conțin link-uri către site-uri ce utilizează simbolica SFS, precum și a altor instituții de stat, dar și imaginea unor înalți demnitari de stat. Prin intermediul acestor mesaje se promite compensarea unor sume exorbitante de bani, iar în acest sens se solicită achitarea unui comision.

CITIȚI și O nouă ESCROCHERIE în mediul ONLINE: Imagini video trucate în care demnitari de stat ar îndemna cetățenii să investească pe o pretinsă platformă ca să primească dividende. „Ignorați postările cu conținut dubios, nu accesați linkuri necunoscute”

De asemenea, informațiile false sunt promovate, inclusiv postări sponsorizate, prin intermediul rețelelor de socializare de pe pagini create intenționat în acest scop.

„În cazul recepționării unor astfel de notificări, rugăm informarea imediată a organelor de drept și Serviciul Fiscal de Stat, sau alte instituții vizate. Totodată, menționăm că, toată informația ce vizează activitatea autorității fiscale, obligațiile fiscale ale contribuabililor, sunt publicate exclusiv pe pagina-web oficială a autorității fiscale www.sfs.md, precum și paginile de pe rețele de socializare gestionate de către SFS”, avertizează instituția.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md