02:28:48 24.01.2021
 
Stiri

Noi DETALII despre coaliția PSRM – PD. Cine va fi PREMIERUL Guvernului socialisto-democrat, dar și președintele Parlamentului. Dodon și-ar fi impus punctul de vedere în privința politicii externe: „Nu vom fi prieteni cu SUA și UE...”

Politică 13.03.2020 09:55 Vizualizări5998 Autor: Ziarul National
Noi DETALII despre coaliția PSRM – PD. Cine va fi PREMIERUL Guvernului socialisto-democrat, dar și președintele Parlamentului. Dodon și-ar fi impus punctul de vedere în privința politicii externe: „Nu vom fi prieteni cu SUA și UE...” Captură


Negocierile dintre PSRM și PD în privința formării coaliției de guvernare au intrat în linie dreaptă, afirmă președintele Igor Dodon, liderul neformal al PSRM. Cele două formațiuni ar fi convenit în privința politicii interne și externe, iar acum se poartă discuții privind partajarea ministerelor. Deși acum PSRM deține toate ministerele, Dodon face trimitere la coaliția „ACUM” – PSRM ca să justifice noua majoritate cu PD.

„Noi am făcut deja coaliție cu „ACUM”, cu Maia Sandu și Andrei Năstase. Putem discuta din nou cu ei, dar nu vor. Ei vor alegeri parlamentare anticipate. Cu cine ne rămâne să discutăm? Cu democrații. În ce condiții? Vreau să precizez că nu vom merge la acceleași condiții la care am mers cu cei din „ACUM”. Atunci le-am dat funcția de premier și practic tot Guvernul. Acest lucru nu se va mai întâmpla”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul emisiunii sale de pe Facebook.

Citește și: Diferenţele IDIOLOGICE între PSRM - PD trenează procesul de negocieri privind formarea unei COALIŢII de guvernare. Deputat PD: "Ne dorim o revenire la guvernare, dar nu cu orice preţ”

Șeful statului a menționat cine va fi premierul și președintele Parlamentului, dacă se va ajunge la un acord cu PD: „Prim-ministru va rămâne Ion Chicu, iar președintele Parlamentului - Zinaida Greceanîi. Da, noi discutăm despre transferul unor ministere democraților, dar anume acesta este rolul coalițiilor. Ministerele și candidații pentru funcțiile de miniștri vor fi coordonate cu noi. Vom decide dacă aceste candidaturi sunt potrivite pentru echipa premierului”.

Citește și: FOTO // Întâlnire de URGENȚĂ între Pavel Filip și Dereck J. Hogan. Întrevederea are loc în toiul discuțiilor dintre PSRM – PD pentru oficializarea noii COALIȚII de guvernare. Promisiunea făcută de liderul democrat

Potrivit lui Dodon, cele două părți s-au înțeles privind politica internă și externă. „La ora actuală am ajuns la un consens privind politica internă, dar și politica externă. Vreau să punctez că vom avea o politică externă echilibrată, iar acest lucru va fi menționat în acord. Noi vrem relații bune și cu Estul și cu Vestul. Noi nu vom fi prieteni cu cineva împotriva cuiva. Nu vom fi prieteni cu SUA și UE împotriva Rusiei și viceversa. Este o poziție principială a mea și PSRM. Așa că ne-am înțeles privind politica internă și externă. Referitor la partajarea ministerelor mai au loc discuții. Cred că săptămâna aceasta nu se vor finaliza discuțiile. Dacă se vor finaliza săptămâna viitoare, depinde de evoluția situației cu COVID - 19”, a conchis Dodon.

PD menționa anterior că, în cazul în care va fi făcută o coaliție cu PSRM, nu vor fi trecute unele linii roșii. „Vom pune în prim-plan, ca priorități, parcursul european și o politică externă orientată spre Occident, spre Vest, relații bune cu vecinii România și Ucraina, integritatea teritorială a țării, securitatea statului, inclusiv securitatea și independența energetică, valorile identitare (limba și istoria românilor). Acestea sunt pentru noi linii roșii și numai în aceste condiții pot avea loc anumite discuții”, a spus anterior liderul PD, Pavel Filip.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Roberto Popa 13.03.2020 10:00

Cumpărați permis de conducere, Whatsapp: +27603753451 pașapoarte, diplome, cetățenie Cumpărați permis de conducere, Whatsapp: +27603753451 pașapoarte, diplome, cetățenie Cumpărați permis de conducere, Whatsapp: +27603753451 pașapoarte, diplome, cetățenie Cumpărați permis de conducere, Whatsapp: +27603753451 pașapoarte, diplome, cetățenie Cumpărați permis de conducere, Whatsapp: +27603753451 pașapoarte, diplome, cetățenie Cumpărați permis de conducere, Whatsapp: +27603753451 pașapoarte, diplome, cetățenie Cumpărați permis de conducere UE, Română, Whatsapp: +27603753451 pașapoarte, diplome . Cumpărați permis de conducere UE, română, Whatsapp: +27603753451 pașapoarte, diplome, cetățenie, permis de ședere cumpărați permis de conducere categoria A, B, C, D, E, T (toate categoriile), certificate de școală, diplome, cărți de identitate, pașapoarte, cetățenie și alte documente pentru toate țările disponibile. Toate documentele sunt 100% originale cu intrări. Timpul rapid realizat, siguranța completă și anonimatul. Oferim numai pașapoarte originale, de înaltă calitate, înregistrate și neînregistrate, permis de conducere, carduri de identitate, ștampile, Visa, Diplome școlare și alte produse pentru mai multe țări: SUA, Australia, Română , Belgia, Brazilia, Germania, Israel, Mexic, Olanda, Africa de Sud, Spania, Marea Britanie și în întreaga lume . permis de conducere expirat in strainatate permis de conducere romania permis de conducere sua in romania permis de conducere canadian in romania permis de conducere international sua permis de conducere international canada permis de conducere australian valabil in romania permis de conducere pierdut in strainatate permis de conducere romania permis de conducere md permis de conducere uk permis de conducere pierdut in strainatate permis de conducere expirat moldova permis de conducere romania pret permis de conducere translation permis de conducere romanesc Contact: E-mail: kenhiner600@yahoo.co.uk Email: documentsconsultants@gmail.com Skype: kenhiner600 Whatsapp: +27603753451

off 13.03.2020 10:05

https://dexonline.ro/definitie/spicher

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md