03:40:23 25.07.2024
Stiri

Rusia va pune în funcțiune toate PÂRGHIILE sale, inclusiv „GAZPROM”, pentru a-l salva pe Dodon. Nicolae Negru: „Nu va face asta pentru că-l apreciază, ci pentru că e greu să găsești pe cineva care să se UMILEASCĂ în halul acesta”

Actualitate 24.05.2022 11:59 Vizualizări4211 Autor: Ziarul National
Rusia va pune în funcțiune toate PÂRGHIILE sale, inclusiv „GAZPROM”, pentru a-l salva pe Dodon. Nicolae Negru: „Nu va face asta pentru că-l apreciază, ci pentru că e greu să găsești pe cineva care să se UMILEASCĂ în halul acesta”


Curatorii lui Igor Dodon din Federația Rusă vor încerca să-l salveze pe fostul președinte de închisoare, inclusiv prin intermediul șantajului „Gazprom”, însă acest lucru nu s-ar datora faptului că socialistul este apreciat de ruși, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

„Nu putem ști cu ce se vor solda acțiunile procurorilor, dar e clar că ei au mult de lucru și e de așteptat că în ajutorul lui Dodon vor veni forțe din interior și din exterior, al căror reprezentant este fostul președinte. Moscova va pune în funcțiune toate pârghiile sale, inclusiv „Gazprom”-ul, ca să-l salveze. Nu pentru că-l apreciază mult, ci pentru că, deocamdată, nu are cu cine îl înlocui. Nu fiindcă nu ar mai exista politicieni pro-Rusia, ci fiindcă e greu să găsești pe cineva care să se umilească în halul în care s-a umilit Dodon”, a menționat Negru.

Citește și: Socialiștii sugerează că REȚINEREA lui Dodon ar face parte dintr-un plan de a DESTABILIZA situația în contextul războiului din Ucraina. Batrîncea și Greceanîi AMENINȚĂ cu proteste de amploare: „Nu noi ne-am dorit acest lucru...”

Potrivit lui, cercetarea penală și reținerea lui Dodon ar fi un semnal că procurorii noștri au depășit unele bariere psihologice, teama de a se atinge de anumite persoane.

Citește: Igor Dodon ar fi fost REȚINUT pentru 72 de ore. În izolator ar putea ajunge și CUMNATUL fostului președinte

„Începem să vedem aplicarea principiilor statului de drept, supremației legii, în special principiul că nimeni nu e mai presus de lege. În sfârșit Procuratura țintește rechini, nu doar peștișori... În societate se vorbește demult despre faptul că Dodon duce un mod de viață necorespunzător cu veniturile unui bugetar. Presa a scris că a participat la privatizări dubioase. Întrebat cum de își poate permite vacanțe pe insule exotice, o casă cât un castel, mașini scumpe, el a răspuns în derâdere că îl ajută părinții... Și modul cum Procuratura a abordat până acum dosarul „kuliok”, finanțarea PSRM prin Bahamas, faptul că Dodon primea de la Moscova, conform propriilor declarații, până la 1 000 000 de dolari lunar pentru partid, a ridicat multe semne de întrebare”, a adăugat editorialistul nostru.

Sursa citată crede că merită investigate și cauzele comportamentului lui Dodon în funcția de președinte, ca de vasal al lui Putin, în detrimentul intereselor R. Moldova, acceptând de facto aflarea trupelor ruse pe teritoriul nostru, în pofida Constituției, făcând declarații de recunoaștere a ocupației Crimeii, Donbasului de către Rusia, compromițând imaginea R. Moldova, ignorând, sub pretextul fals al neutralității, necesitatea consolidării potențialului de apărare, a securității statului.

Nicolae Negru este convins că protestele anunțate deja de socialiști nu vor avea efectul scontat.

„Sigur, PSRM va încerca să-și scoată în stradă simpatizanții, există printre ei mulți oameni naivi, dar nu cred că vor sări toți în apărarea lui Dodon, după ce li se va arăta încă o dată episodul cu sacoșa burdușită cu bani, casa în care locuiește, vacanțele de lux”, a conchis Nicolae Negru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md