09:27:50 01.10.2020
 
Stiri

Ministrul Apărării, chemat ASTĂZI în Parlament să ofere explicații privind plecarea a 75 de militari la Moscova să defileze, pe timp de pandemie, în fața separatiștilor din Osetia și Abhazia. Votul a șocat-o pe socialista Greceanîi

Actualitate 18.06.2020 10:36 Vizualizări2132 Autor: Ziarul National
Ministrul Apărării, chemat ASTĂZI în Parlament să ofere explicații privind plecarea a 75 de militari la Moscova să defileze, pe timp de pandemie, în fața separatiștilor din Osetia și Abhazia. Votul a șocat-o pe socialista Greceanîi


Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, trebuie să vină astăzi în Parlament pentru a explica deputaților ce caută cei 75 de militari la Moscova trimiși să defileze la paradă, în condițiile în care Federația Rusă este pe locul trei în lume după numărul de infectări cu COVID-19.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi, cel care a solicitat audierea ministrului Apărării, a declarat că, în prezent, în Rusia sunt 553 301 cazuri de infectări cu noul coronavirus.

Același deputat s-a revoltat că la eveniment vor participa și reprezentanți ai regiunilor separatiste Abhazia și Osetia de Sud „cu care se pare că noi prietenim și o să defilăm în fața lor”. Oazu Nantoi a mai amintit că Ucraina luptă astăzi pentru teritoriile sale ocupate de Federația Rusă și noi ar trebui să ținem cont de părerea statului vecin.

„În prezent, în Federația Rusă sunt contaminate 553 301 de persoane cu COVID – 19. Rusia se plasează pe locul trei în lume la numărul de persoane infectate. În legătură cu aceasta, fracțiunea PAS solicită prezența ministrului Apărării, pentru ca să ne explice raționamentul pentru a-i trimite pe cei 75 de ostași moldoveni în Federația Rusă. Astăzi, probabil, aceștia sunt în carantină acolo. Mai este și alt moment: la parada din 24 iunie sunt invitați Aslan Bjania și Anatol Bilibov din Abhazia și Osetia de Sud, entități separatiste din componența Georgiei, cu care, se pare, noi prietenim. Astfel, ostașii moldoveni vor trebui să defileze în fața lor. Mai e un moment: e vorba de Ucraina, țara vecină. În cadrul politicii externe echilibrate, ar fi cazul să ținem cont și de reacția Ucrainei, care luptă cu Federația Rusă și plătește cu viețile cetățenilor săi în Donbas”, și-a argumentat solicitarea Oazu Nantoi.

Propunerea lui Nantoi a fost pusă la vot, iar rezultatele au șocat-o pe președinta socialistă a Parlamentului, Zinaida Greceanîi - din cei 98 de deputați prezenți la ședință (lipsesc Iurie Reniță, Arina Spătaru și Ilan Șor), „pentru” au votat 50.

Greceanîi a avut nevoie de o pauză ca să găsească o soluție și a încercat să determine deputații să fie de acord ca ministrul Apărării să vină săptămâna viitoare în Parlament pentru a oferi explicații. „Și ministrul are agenda sa”, a spus Greceanîi. Totuși, 51 de deputați au votat a doua oară ca ministrul Pînzari să ofere astăzi explicații vizavi de plecarea militarilor la Moscova.

CITIȚI și FOTO // În avion, „ca în banca ceea de șprote”: Cum au plecat cei 75 de militari moldoveni să defileze la parada de la Moscova, la ordinul lui DodonMenționăm că decretul privind participarea militarilor la parada de la Moscova care va avea loc pe 24 iunie curent a fost semnat de președintele Igor Dodon. Aceștia au plecat la finele săptămânii trecute în capitala Federației Ruse.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Nu cumva... 18.06.2020 11:39

Dzâna-karabina nu va participa la parada lui Putler ?

ion 18.06.2020 14:11

Al doilea razboi mondial a fost declansat de Germania national-socialista si URSS (socialista), ultima la 28 iunie 1940 a ocupat Basarabia si Bucovina de Nord, aducand infernul. La parada sa plece agentul Kulioc cu militarii rusi din Transnistria si sa ramina acolo, pina la extradare.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md