14:58:04 02.07.2020
 
Stiri

Încă o BILĂ NEAGRĂ pentru Dodon și Chicu de la Bruxelles: „Președintele Dodon și prim-ministrul său, domnul Chicu, par deciși să facă orice, numai ceea ce trebuie nu”

Actualitate 02.06.2020 15:38 Vizualizări5050 Autor: Ziarul National
Încă o BILĂ NEAGRĂ pentru Dodon și Chicu de la Bruxelles: „Președintele Dodon și prim-ministrul său, domnul Chicu, par deciși să facă orice, numai ceea ce trebuie nu”


Președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu sunt aspru criticați, după ce au declarat că sunt împotriva proiectului de lege privind ONG-urile, una dintre condiționalitățile UE pentru deblocarea celei de-a doua tranșe a asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro.

„Președintele Dodon și prim-ministrul său, domnul Chicu, par deciși să facă orice, numai ceea ce trebuie nu. Cel puțin nu ceea ce trebuie pentru ca R. Moldova să stea pe drumul său european. Îi văd pe amândoi angajați într-un balet declarativ între Bruxelles și Moscova, plin de sublinieri naționaliste și împănat cu săgeți către București. Eu cred că nu există modalitate mai păguboasă de a construi o politică externă decât „statul în două luntre”. Sau crezând că populismele strigate în gura mare mută atenția de la simplul fapt că nu îți respecți cuvântul dat”, a remarcat raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, Dragoș Tudorache.

Citește și: Dodon este împotriva legii ONG-urilor și AMENINȚĂ cu ruperea ACORDULUI de coaliție cu PD. „Dacă printr-o minune această lege trece, asta înseamnă desfacerea Acordului de coaliție”

Acesta precizează că sunt mulți dintre cei care încearcă din răsputeri să promoveze interesele R. Moldova la Bruxelles, în speranța că promisiunile făcute pentru a doua tranșă din acordul macrofinanciar vor fi împlinite de Chișinău.

CTIȚI și VIDEO // Opoziția și PD au ajuns la un CONSENS în privința unui VOT COMUN în Parlamentul R. Moldova, dar PSRM ar încerca să blocheze debursarea celor 70 de milioane de euro din asistența macrofinanciară oferită de UE

„Le-am scris comisarilor europeni pentru a-i ruga să caute o soluție chiar și pentru a treia tranșă. Am avut discuții cu mulți dintre miniștrii moldoveni și cu liderii parlamentari. Toți m-au asigurat că se depun eforturi ca proiectele de legi din condiționalitățile care se regăsesc în acordul marcofinanciar să treacă prin Parlament. Iar la sfârșitul săptămânii, după ce termenele propriilor angajamente au fost depășite, președintele și premierul susțin fără nicio rezervă că nu sunt de acord cu aceste proiecte și nu-și doresc ca ele sa fie adoptate de către Parlament! Și, mai rău decât atât, că vor ignora chiar și voința Parlamentului în care au majoritate! În același timp, asistăm la reluarea discuțiilor cu Moscova pentru un împrumut financiar ale cărui condiții au fost sancționate de către Curtea Constituțională de la Chișinău”, a punctat Tudorache.

Citește și: Ion Chicu este de acord ca R. Moldova să rămână fără cele 30 de MILIOANE de euro, doar să nu fie votată legea ONG-urilor: „Cum zice RUSUL: Ne za kokie denghi. Sper că deputații, care țin la STATALITATEA noastră, nu vor vota”

Sursa citată amintește că demnitarii din fruntea unui stat au o responsabilitate pentru poporul pe care îl conduc.

„Populismul amestecat cu naționalismul de operetă în loc de seriozitate și devotament pentru propriii cetățeni înseamnă să îți ignori acea responsabilitate de demnitate publică. Mă aștept ca vorbele să își recapete valoarea lor corectă. Sper să văd în politicienii de la Chișinău coerență și perseverență în demersul lor european. Consider că cea mai mare demnitate la care poate accede un politician nu este funcția pe care o deține temporar, ci capacitatea de a se pune în slujba propriului popor”, a conchis Dragoș Tudorache.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

misa 02.06.2020 21:33

De atata ! Porcul dodon, Scroafa baba carabina si Purcelul chicu, impruna cu miile de Purcei din Porcaria dodoneasca se bucura de succesle COVID care progreseaza in Moldova ! Confirma Purcelul furculita !

misa 02.06.2020 21:58

Toti sunt revoltati de atitudinea Purcelului chicacios de chicu !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

29.06.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Se pregătește o impl...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md