01:12:01 20.07.2024
Stiri

UPDATE // Igor Dodon, în fața PROCURORILOR pentru a fi audiat în dosarul „Enegocom”, schemă prin intermediul căreia bugetul de stat a fost prejudiciat cu circa 124 de milioane de lei: „Sunt bănuit, nu acuzat”

Actualitate 29.12.2021 11:30 Vizualizări6967 Autor: Ziarul National
UPDATE // Igor Dodon, în fața PROCURORILOR pentru a fi audiat în dosarul „Enegocom”, schemă prin intermediul căreia bugetul de stat a fost prejudiciat cu circa 124 de milioane de lei: „Sunt bănuit, nu acuzat” a-tv.md


UPDATE // La ieșirea din sediul Procuraturii Generale, Igor Dodon a declarat că a fost recunoscut „în calitate de bănuit, nu acuzat” în dosarul „Energocom”.Fostul ministru al Economiei din perioada regimului comunist, Igor Dodon, s-a prezentat astăzi în fața procurorilor, pentru a oferi explicații în dosarul „Energocom”, schemă prin intermediul căreia bugetul de stat a fost prejudiciat cu circa 124 de milioane de lei. Acesta este însoțit de avocatul său și este audiat în aceste momente.

Audierile urmau să aibă loc pe 27 decembrie, însă Dodon părăsise R. Moldova.

Procurorii au stabilit, în cadrul urmăririi penale, că, la începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA „Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea R. Moldova cu energie electrică, prin înțelegere prealabilă și de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și alte persoane, inclusiv din afara republicii, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11 927 173 de dolari SUA, echivalentul a 123 957 916 lei, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Citește și: VIDEO // Probleme mari pentru Dodon. Un fost consilier PREZIDENȚIAL prezintă PROBE noi despre schema privind importul de energie electrică din Ucraina: „Prejudiciul este de 14,5 milioane de dolari, iar 50% au ajuns la un offshore al lui Plahotniuc”

Până la încheierea respectivului contract cu partea ucraineană, R. Moldova plătea 40 de dolari pentru megawatt-ul de energie electrică, iar după semnarea documentului – 53 de dolari. Această diferență a fost pusă pe seama consumatorilor din R. Moldova, iar prejudiciul estimat se ridică la circa 12 milioane de dolari.

De partea cealaltă, Dodon a menționat că subiectul cu citarea sa la Procuratura Generală ar fi o fumigenă lansată de actuala guvernare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md