03:34:01 29.01.2023
Stiri

FOTO // Prim-ministra Natalia Gavrilița, CUTREMURATĂ de ceea ce a văzut astăzi la Bucha și Irpin: „Am văzut cu ochii mei case arse și pustiite, școli, grădinițe și drumuri distruse, dar cea mai dureroasă priveliște sunt CRUCILE…”

Actualitate 06.12.2022 13:13 Vizualizări1519 Autor: Ziarul National
FOTO // Prim-ministra Natalia Gavrilița, CUTREMURATĂ de ceea ce a văzut astăzi la Bucha și Irpin: „Am văzut cu ochii mei case arse și pustiite, școli, grădinițe și drumuri distruse, dar cea mai dureroasă priveliște sunt CRUCILE…”


Prim-ministra Natalia Gavrilița, însoțită de vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, întreprinde astăzi o vizită de lucru la Kiev.

„Astăzi mai urmează să am o întrevedere cu omologul meu, Denys Shmyhal, și alți membri din Guvernul Ucrainei. Avem stabilite discuții pe numeroase subiecte, inclusiv ce țin de energie, transport, educație și statutul de țară candidat dobândit de Ucraina și Republica Moldova în vara acestui an”, a scris Natalia Gavrilița pe Facebook.

Oficialii au ținut să vadă cu ochii proprii consecințele atrocităților comise de armata lui Vladimir Putin la Bucha și Irpin, localități din apropierea Kievului devastate în primăvara anului curent.

„Mă aflu într-o vizită de lucru la Kiev. Am vizitat orașele Bucha și Irpin. Am văzut cu ochii mei case arse și pustiite, școli, grădinițe și drumuri distruse, dar cea mai dureroasă priveliște sunt crucile din spatele grădinilor. Nicio fotografie, nicio imagine video nu poate transmite ceea ce am văzut aici, pe loc. Am condamnat cu tărie, repetat, ororile produse de armata rusă și am exprimat susținerea plenară pentru continuarea anchetării crimelor de război de pe teritoriul statului vecin. Fiecare cetățean ucrainean, mai ales copiii și femeile, supuse brutalităților și tratamentelor inumane, merită să li se facă dreptate în instanțele penale internaționale”, a precizat Gavrilița.

Prim-ministra a dat asigurări că R. Moldova a fost și va rămâne un prieten și un partener de nădejde pentru Ucraina.

„Vom susține Ucraina și de acum încolo, cu tot ce putem. Îmi exprim toată admirația pentru sacrificiul poporului ucrainean care, în ciuda acestor nenorociri, își continuă lupta pentru libertate - luptând în egală măsură și pentru dreptul nostru de a face parte din lumea liberă”, a conchis Natalia Gavrilița.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a anunțat pe Facebook că s-a întâlnit la Kiev cu vicepremierul ucrainean Irina Veresciuk.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md