04:53:50 17.04.2024
Stiri

FOTO // Controlul UNIC la PTF Albița, TESTAT cu succes. Polițiștii de frontieră din R. Moldova au activat astăzi peste Prut

Actualitate 10.04.2023 17:39 Vizualizări1364 Autor: Ziarul National
FOTO // Controlul UNIC la PTF Albița, TESTAT cu succes. Polițiștii de frontieră din R. Moldova au activat astăzi peste Prut


Sistemul cu o singură oprire în punctul de trecere a frontierei Leușeni - Albița, pe teritoriul României, a fost astăzi testat cu succes. Autoritățile de frontieră și vamale din R. Moldova și România au pus astăzi în aplicare, în regim de testare, controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, pe teritoriul României. Astfel, cetățenii care au trecut astăzi Prutul au efectuat o singură oprire.

Pe durata exercițiului de testare, procedurile de control la traversarea frontierei de stat, pe direcția de ieșire din R. Moldova, au fost efectuate în cadrul infrastructurii punctului de trecere a frontierei Albița, amplasat pe teritoriul României.

Exercițiul s-a încheiat cu succes, fără ca traversarea frontierei de stat să fie periclitată sau îngreunată.

„În continuare, se vor face ultimele ajustări ale infrastructurii necesare, dar și a procedurilor interne pe partea română pentru intrarea în vigoare a Acordului bilateral”, comunică Poliția de Frontieră a R. Moldova.

CITIȚI și SEMNAT // „Oprire UNICĂ” la punctul de trecere a frontierei Leușeni - Albița. Lucian Bode: „Modul de lucru și toate procedurile vor fi în oglindă ca între două țări membre ale UE”. Când intră în vigoare ACORDUL semnat între Chișinău și București

Amintim că Acordul dintre Guvernul R. Moldova și Guvernul României privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni (Republica Moldova) – Albița (România) rutier, pe sensul de intrare în România, a fost semnat la Albița pe 9 februarie 2023. Acesta ar urma să intre în vigoare zilele următoare.

Odată intrat în vigoare, acest acord va permite efectuarea controlului persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor într-un singur punct de trecere, la Albița, ceea ce va accelera și facilita traversarea frontierei comune moldo-române.

Acordul este încheiat pentru o perioadă de șase luni, iar orice prelungire a valabilității documentului pentru noi perioade de 6 luni este decisă prin acordul Părților în baza evaluării în comun a rezultatelor sistemului de control, realizată cu cel mult 30 de zile anterior expirării perioadei de valabilitate. Prelungirea valabilității se realizează pe cale diplomatică. Aplicarea Acordului poate fi suspendată temporar, în totalitate sau parţial, de oricare Parte, din motive de securitate națională, de ordine publică ori de sănătate publică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md