11:07:52 04.07.2022
Stiri

Ecartament EUROPEAN pe tronsonul de cale ferată Chișinău-Ungheni. Franța ar putea FINANȚA acest proiect de anvergură, așteptat de 30 de ani

Actualitate 20.05.2022 10:47 Vizualizări2161 Autor: Ziarul National
Ecartament EUROPEAN pe tronsonul de cale ferată Chișinău-Ungheni. Franța ar putea FINANȚA acest proiect de anvergură, așteptat de 30 de ani


Franța, prin intermediul Agenției Franceze de Dezvoltare, ar putea finanța construirea ecartamentului european pe tronsonul de cale ferată Chișinău-Ungheni. Acest lucru va permite conectarea rețelei de cale ferată din R. Moldova la rețeaua europeană, a declarat președinta Maia Sandu la Paris, după întrevederea cu directorul general al Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD), Remy Rioux.

„Înainte să plec spre casă, am discutat cu Remy Rioux despre proiectele pe care această instituție le va realiza în R. Moldova începând cu anul curent. Agenția va oferi republicii noastre suport bugetar și va finanța proiecte de dezvoltare în domenii importante precum energetica, aprovizionarea cu apă și canalizare, irigarea și împădurirea. Am vorbit și despre finanțarea modernizării tronsonului de cale ferată Chișinău-Ungheni, care va permite conectarea rețelei de cale ferată din R. Moldova la rețeaua europeană”, a precizat Maia Sandu.

Șefa statului a remarcat faptul că Franța este un partener important al R. Moldova, iar legătura dintre cele două state se datorează apartenenței la spațiul Francofoniei, cât și relațiilor economice, culturale și interumane tot mai puternice.

„Proiectele de dezvoltare pe care Republica Franceză le va realiza în R. Moldova prin AFD vor consolida și mai mult această prietenie și vor contribui la îmbunătățirea vieții cetățenilor noștri”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că primul segment de cale ferată cu ecartament european din R. Moldova a fost dat în exploatare în 2013. Acesta asigura conexiunea pe calea ferată a Portului Internaţional Giurgiuleşti şi comunitatea europeană la frontiera cu România.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.07.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Platforma 2, CUB

01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md