09:27:21 08.12.2021
Stiri

Dodon încearcă să ÎNCINGĂ spiritele în societate? „R. Moldova cumpără de astăzi gaz la prețul de 700-800 de dolari”. Socialistul aduce ACUZAȚII Maiei Sandu, pentru că nu a vrut să meargă în Rusia să negocieze cu Putin

Actualitate 01.10.2021 09:28 Vizualizări3631 Autor: Ziarul National
Dodon încearcă să ÎNCINGĂ spiritele în societate? „R. Moldova cumpără de astăzi gaz la prețul de 700-800 de dolari”. Socialistul aduce ACUZAȚII Maiei Sandu, pentru că nu a vrut să meargă în Rusia să negocieze cu Putin


Intrat într-un con de umbră în ultimele luni, liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, a ieșit la rampă cu noi acuzații la adresa președintelui Maia Sandu și premierului Natalia Gavrilița. Acesta afirmă că R. Moldova cumpără, începând cu 1 octombrie, gaze la prețul de 700-800 de dolari pentru mia de metri cubi, după ce contractul semnat anul trecut a expirat la 30 septembrie curent. În același timp, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a afirmat aseară că înțelegerea dintre „Moldovagaz” și „Gazprom” a fost prelungită cu o lună, în condițiile existente până la 30 septembrie.

„R. Moldova cumpără de astăzi gaz la prețul de 700-800 de dolari pentru o mie de metri cubi. Anume aceste prețuri pentru gazul importat sunt prevăzute de prelungirea cu o lună a contractului de livrare de gaz. Totodată, prelungirea contractului cu o lună presupune riscuri imense înaintea începerii sezonului de încălzire. Dacă actuala guvernare reușea să obțină prelungirea contractului în condițiile negociate în 2019 de către mine și președintele Rusiei, atunci în trimestru IV al anului 2021 prețul la gaze era de circa 250 de dolari”, a scris Dodon pe canalul său de Telegram.

Citește și: Premierul Gavrilița nu exclude că Dodon și socialiștii ar putea insista pe lângă „Gazprom” să MAJOREZE prețurile la gazele naturale livrate R. Moldova: „Opoziția manipulează și SUBMINEAZĂ poziția statului. Ar fi un act JOSNIC”

Acesta a mai adăugat că se putea și acum de obținut un preț mai bun.

„Unele state precum Ungaria și Serbia au obținut un preț bun. Pentru aceasta, președintele țării și Guvernul R. Moldova trebuiau să demareze negocierile cu „Gazprom” încă în luna august. În actualele condiții, Guvernul trebuie să elaboreze un program de compensare a prețului la gaz pentru cetățeni. De asemenea, este inevitabilă și creșterea tarifelor la energia electrică și cea termică”, a adăugat Dodon.

Citește și: Dodon vorbește despre o SCUMPIRE a gazelor din 1 octombrie, deși Rusia a majorat deja prețul la 550 de dolari. Socialistul dă vina pe Maia Sandu, care trebuia „să-l roage pe Kozak să o ia în AVIONUL său” și s-o ducă la Kremlin

Socialistul Igor Dodon este contrazis de vicepremierul Spînu. „Discuțiile referitor la contractul de livrare a gazelor pentru R. Moldova continuă. Pentru a nu periclita livrările de gaze pe termen scurt, câteva minute în urmă am confirmat prelungirea contractului de livrarea de gaze între „Moldovagaz” și „Gazprom” pentru o lună. Prelungirea contractului are loc în aceleași condiții la care R. Moldova a primit gaze în luna septembrie”, a comunicat în ieri-seară ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Citește și: Un acționar de la „Moldovagaz” a DEZVĂLUIT că datoria Transnistria pentru GAZE se apropie de 8 MILIARDE de dolari, bani care vor fi întorși de cetățenii R. Moldova: „Regimului separatist a fost finanțat astăzi cu încă 11 milioane de dolari”

Unul dintre acționarii de la „Moldovagaz”, Alexandr Petkov, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că cetățenii R. Moldova plăteau dublu pentru gazul procurat de la „Gazprom”.

Vedem astăzi că toată lumea încearcă să ne mângâie, să ne spună că în Europa gazele costă peste 1 000 de dolari… Azi-mâine vor ieși aceștia de la „Moldovagaz” și vor spune că, spre deosebire de Europa, gazele vor costa 270 de dolari. Nimeni nu o să spună că la începutul anului prețul era de 120 de dolari. Nimeni nu o să spună că diferența între gazul livrat în R. Moldova și tariful aprobat e de două ori mai mare. Prețul era de 120 de dolari, iar consumatorii casnici plăteau facturi la prețul de 260 de dolari. Gazul era cumpărat cu 120 de dolari, iar nouă ne era vândut cu 260 de dolari. Vedeți prețul indicat în factură – 4,29 de lei. Adăugați acolo TVA-ul și iese 4,63 de lei. Împărțiți 4 630 de lei la cursul oficial al dolarului și veți avea 260 - 263 de dolari. Dar ei cumpără gazele cu 110 - 120 de dolari. Acesta e business? Acest business se face cu acordul ANRE, CNPF, Ministerul Finanțelor, CNA, Procuratură. Toți sunt în aceeași barcă. Cum va fi mai departe vom vedea. Mă bucur că actualul Guvern a plecat urechea. Ei aveau de gând astăzi să voteze un nou acord adițional cu noile prețuri. Reprezentanții Guvernului au refuzat să o facă, pentru că în societate au apărut nemulțumiri. Mă bucur că Guvernul Gavrilița a făcut acești pași și aștept pași și mai siguri, și mai adecvați situației. Dacă păstrăm situația criminală de la APP, atunci noi o să ajungem iarna cu prețuri destul de grele. Dar mai degrabă în primăvară. Atunci prețurile ne vor lovi foarte tare”, a conchis Petkov.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


petrică 01.10.2021 09:41

Măcar acum această persoană poate fi trasă la răspundere pentru răspândirea informațiilor false??

TUN 02.10.2021 14:16

DODON propaga , invita pe maia maia la Servilism catre Inalta Poarta. In genunchi sa ceara scaderea pretului la gaz iar noi sa uitam de rusii din TRANSNISTRIA precum si de alte matrapazlacuri ale dlui Putin. Politicienii din Basarabia trebue sa intzeleaga ca un stat nu poate dura din cadouri de cateva miloane pe ici pe colo. Cand din UE cand din SUA etc.Ori basarabia are nevoie de miliarde de dolari pentru a se pune pe picioare. Singurul stat din lume care vrea si pote sa faca acest sacrificiu ese Romania.Atunci ce asteptam ?J?????? Acordul altora ????????

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md