19:32:28 19.09.2020
 
Stiri

DOC // Faimosul caz al „KULIOKULUI” va ajunge pe masa Parchetul European, condus de Kövesi. „Procuratura, care a „păpat” bani europeni pentru reformare, a devenit dependentă de Dodon”

Actualitate 30.07.2020 10:06 Vizualizări4178 Autor: Ziarul National
DOC // Faimosul caz al „KULIOKULUI” va ajunge pe masa Parchetul European, condus de Kövesi. „Procuratura, care a „păpat” bani europeni pentru reformare, a devenit dependentă de Dodon”


Procuratura Generală (PG) și Procuratura Anticorupție (PA) a respins ca fiind neîntemeiată cererea deputatului Iurie Reniță, prin care acesta a solicitat anularea Ordonanței de refuz în începerea urmăririi penale și de clasare a procesului penal privind faimosul caz „kuliok”, care îi vizează pe Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov. Astfel, deputatul este determinat să se adreseze Parchetului European, condus de Laura Codruța Kövesi.

Reniță este uimit de rapiditatea cu care procurorii s-au mișcat în acest caz, iar acest lucru îl face să creadă că „Procuratura e la cheremul lui Dodon”.

Citește și: DOC // Procurorii sunt îndemnați să stabilească, totuși, conținutul PUNGII cu calendar. Iurie Reniță a contestat ORDONANȚA Procuraturii Anticorupție de a clasa procesul penal privind „kuliokul” care ar fi ajuns la Dodon

„Este incredibilă celeritatea (rapiditatea) cu care PG și PA au examinat cererea mea de anulare a Ordonanței de refuz în începerea urmăririi penale și de clasare a procesului penal (17 pagini). Pe 22 iulie, PG înregistrează cererea mea, iar doar la o singură zi distanță (!), pe 23 iulie, PA deja o respinge ca fiind neîntemeiată, expediindu-mi și un răspuns cu miros de naftalină sovietică. Pentru bravii noștri procurori de la PG și cea Anticorupție o singură zi a fost suficientă ca să demonstreze că răspunsul la cererea mea era demult pregătit de consilierii lui Dodon, doar că urma să fie aplicată o semnătură de la PA”, consideră Iurie Reniță.

Citește și: Igor Dodon NU va fi cercetat penal pentru „kulioașele” de la Plahotniuc. Explicația PROCURATURII: „Nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei...”

În opinia deputatului, Procuratura ar fi dependentă la ora actuală de președintele Igor Dodon.

Citește și: VIDEO // Imagini cu o ȘACOȘĂ în care ar fi fost între 600 și 800 de mii de euro, care ar fi ajuns la Dodon în ziua când negocia cu Plahotniuc crearea unei noi coaliții de guvernare și FEDERALIZAREA R. Moldova

Citește și: DOC // Materiale noi despre „kulioacele” care ar fi ajuns la Dodon de la Plahotniuc. Un MARTOR a prezentat PG chitanțe cu sume de 6,5 MILIOANE de dolari, care ar fi fost semnate de Corneliu Furculiță: „Chitanțele sunt pentru acele sacoșe”

„Toată această poveste (cu miros foarte rău) ne demonstrează că Procuratura, care a „păpat” milioane de euro de la contribuabilii europeni ca să fie reformată și să devină cu adevărat independentă, a uitat foarte repede de obligațiuni (bineînțeles nu înainte de a înghiți milioanele de la UE!) și a devenit cea mai dependentă de Dodon și de gașca socialistă a acestuia.

În noile circumstanțe, după ce PA a respins cererea mea doar pentru a-l proteja pe Dodon și pe prietenii lui, mă văd obligat să fac un demers oficial către Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi, cu solicitarea examinării integrale a dosarului de corupție și de trădare de patrie, avându-i în calitate de protagoniști pe Dodon, Plahotniuc și Iaralov. Cu atât mai mult cu cât chiar ieri a fost completat integral Parchetul European, acesta devenind pe deplin funcțional. Cei care s-au obișnuit să folosească cu atata iresponsabilitate și ineficientă banii UE, vor trebui să se obișnuiască deopotrivă să dea socoteală în fața unor procurori europeni cu adevărat independenți și echidistanti. Să nu considere „kuliokarii” (pungașii) că nu se vor găsi și pentru ei „ac de cojoc”, a conchis Iurie Reniță.Amintim că procurorii au clasat cauza penală pornită în baza denunțurilor privind imaginile video în care Vlad Plahotniuc îi întinde un „kuliok” lui Igor Dodon, ultimul vorbind despre plata salariilor pentru PSRM.

„În rezultatul examinării materialelor acumulate în cadrul procesului penal, s-a dispus neînceperea urmăririi penale pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni. În cadrul procesului penal nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei, precum și subiectul ce a realizat înregistrarea, fapt determinant pentru urmărirea penală și înaintarea vreunei acuzații penale. În context, adevărul judiciar a fost stabilit reieșind din minimul de posibilități de administrare a probelor de care a dispus Procuratura, respectiv, soluția s-a bazat pe probele legal administrate, la moment, fiind epuizate posibilitățile de a administra alte probe”, își argumenta decizia Procuratura.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

igor 30.07.2020 13:23

De atata, ritul Porcului dodon straluceste, Ca in Porcaria lui situatia se "imbunatateste" ! Porcului ii place cand se proslaveste, Prin "kulioce" si infectia ce creste !

filip 30.07.2020 13:42

In asa mare Porcarie, Purcelul Filip e de meserie ! Cu pahanul a furat, cat a furat si acum cu porcul pe gust i sa dat

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

15.09.2020 10:03 Ziarul National Alecu Reniță // Moldova are chipul și...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md