11:39:25 22.04.2024
Stiri

DEZVĂLUIRI // „Cum Igor Dodon, prin ministrul Pavel Voicu și Vaja Jhashi, omul lui Plahotniuc, a dat UN TUN de peste 12 MILIOANE de lei zilele trecute. Domnule Alexandr Stoianoglo, aveți toată informația”

Actualitate 02.04.2021 12:29 Vizualizări17637 Autor: Ziarul National
DEZVĂLUIRI // „Cum Igor Dodon, prin ministrul Pavel Voicu și Vaja Jhashi, omul lui Plahotniuc, a dat UN TUN de peste 12 MILIOANE de lei zilele trecute. Domnule Alexandr Stoianoglo, aveți toată informația”


Fostul președinte Igor Dodon, prin intermediul ministrului de Interne, Pavel Voicu, și al lui Vaja Jhashi, care ar fi omul lui Vlad Plahotniuc, ar fi dat zilele trecut un tun de peste 12 milioane de lei pe piața grâului. Anunțul a fost făcut de fostul candidat la funcția de premier, liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu.

„Atenție! Cum Igor Dodon, prin Pavel Voicu (ministru de Interne) și Vaja Jhashi (omul lui Plahotniuc) a dat un tun de peste 12 milioane de lei zilele trecute. Scoți grâul din rezerva de stat la un preț de 3,87 MDL/kg prin intermediul unei firmei, după care grâul este vândut altei firme deja la un preț de 4,6 MDL/kg. Și asta în condițiile în care brutăriile din țară au nevoie de grâu, crescătorii de animale au nevoie de ajutor. Cu această cronologie a evenimentelor, orice procuror de bună credință poate acționa imediat. Domnule Alexandr Stoianoglo, aveți toată informația”, a scris Grosu într-o postare pe Facebook, cu trimitere la o informație făcută publică de secretarul general al Aparatului Președintelui, Andrei Spînu.

Subalternul președintelui Maia Sandu a explicat ce s-a întâmplat zilele trecute pe piața grâului din R. Moldova:

22 Februarie

SC „Franzeluța” SA înaintează un demers către Agenția Rezerve Materiale prin care solicită eliberarea a 5 000 de tone de grâu. „Franzeluța” menționează despre creșterea prețurilor la materia primă, ceea ce ar duce inevitabil la creșterea prețului la pâine, inclusiv la pâinea socială. Agenția de Rezerve Materiale nu răspunde acestui demers.

Citește și: CSS solicită GUVERNULUI stopeze temporar exportul de grâne, pentru a nu admite creșterea prețurilor la PÂINE. „Va fi făcută o ANCHETĂ privind decizia Agenției Rezerve Materiale de a vinde grâu din rezerva de stat”

23 Februarie

Agenția de Rezerve Materiale încheie contract cu SRL „Ancom Agro” pentru eliberarea a 16 855 de tone de grâu, roada 2016, cu valoarea totală de 65 329 990 de lei (preț mediu 3,87 MDL/kg).

24 Februarie

Agenția de Rezerve Materiale anunță despre inițierea procedurii de împrospătare a grâului, după semnarea contractului din data de 23 februarie. Inițierea se face conform HG 454 din 2020 prin care, atenție, grâul trebuie să fie restituit până la data de 01 octombrie 2020 (anul trecut).

2 Martie

Citește și: Guvernul a INTERZIS exporturile de grâu la insistența CSS. Un deputat oferă DETALII despre grâul scos din rezervele de stat: „Dodon și socialiștii vor să creeze HAOS, iar în următoarele 2-3 luni actele de sabotaj vor continua”

Are loc o ședință de lucru la Președinție referitor la subiectul asigurării cu materie primă a industriei de panificație și asociațiile din sectorul zootehnic. În discuție se ajunge la concluzia despre necesitatea urgentă de a elibera grâu din rezerva de stat pentru industria de panificație și sectorului zootehnic pentru a nu admite o criză în aceste sectoare.

5 Martie

„Ancom Agro” SRL încheie un contract de vânzare a grâului cu „Agrofloris Nord” SRL, aceeași cantitate de 16 855 de tone, la prețul de 4 600 MDL/tona (4,6 MDL/kg).

10 Martie

MADRM trimite o scrisoare către Cancelaria de Stat prin care menționează că Republica Moldova riscă să rămână neasigurată cu grâu și comunică despre analiza necesității de intervenție de plafonare a exportului.

11 Martie

„Agrofloris Nord” SRL semnează o anexă la contractul din 1 iunie 2020 cu ÎCS „TransBulk Logistics” prin care se înstrăinează o cantitate de 17 000 de tone (+-10%). Atenție, conform contractului/anexei, același grâu deja este din roada anului 2020.

27 Martie

În spațiul public apare informația despre transportarea grâului către PIL Giurgiulești.

28 Martie

„Ancom Agro” SRL a publicat un comunicat de presă prin care menționează că grâul va fi utilizat pe piața internă, contrar documentelor și intențiilor de bază.

30 Martie

CSS recomandă interzicerea exportului de grâu.

Amintim că Guvernul interimar Ciocoi a aprobat în seara zilei de 30 martie hotărârea prin care se impun restricții temporare la exportul grâului din rezervele de stat. Această restricție va fi în vigoare până la 12 aprilie curent.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md