03:55:14 29.01.2023
Stiri

CMC a RESPINS candidatura Irinei Gutniuc pentru funcția de viceprimar, dar șefa de la „Apă-Canal Chișinău” a fost numită în funcție. Majoritatea consilierilor SOCIALIȘTI nu au susținut candidatura propusă de Ion Ceban

Actualitate 18.10.2022 13:23 Vizualizări1353 Autor: Ziarul National
CMC a RESPINS candidatura Irinei Gutniuc pentru funcția de viceprimar, dar șefa de la „Apă-Canal Chișinău” a fost numită în funcție. Majoritatea consilierilor SOCIALIȘTI nu au susținut candidatura propusă de Ion Ceban


Directoarea de la „Apă-Canal Chișinău”, Irina Gutniuc, a fost numită astăzi în funcția de viceprimar pe probleme juridice, deși candidatura ei a fost respinsă pentru a doua oară de Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Pentru Gutniuc nu au votat nici măcar toți consilierii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), lucru care a nemulțumit-o pe consiliera Eugenia Ceban, mama primarului general al capitalei.

Pentru candidatura Irinei Gutniuc au votat șapte consilieri PSRM, în frunte cu Eugenia Ceban. Mama primarului nu înțelegea de ce colegii săi nu votează pentru Gutnic, deși șefa de la „Apă-Canal Chișinău” devenea viceprimar din oficiu, în cazul respingerii candidaturii sale. Astfel, Eugenia Ceban a anunțat șapte voturi pentru și 11 abțineri.

Pentru candidatura Irinei Gutnic au votat și șapte consilieri ai Platformei „DA”, deși președintele ședinței, Andrei Năstase, a trecut cu vederea aceste voturi când a făcut totalurile.

Candidatura Irinei Gutnic a mai fost susținută de consilierii municipali Corneliu Pântea, Victor Mândru și Veaceslav Nedelea.

Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate nu au participat la vot.

„Irina Gutnic este un funcționar de înaltă calificare. Este un jurist cu orientare spre domeniul economic. A activat în cadrul mai multor instituții și organizații de stat - Ministerul Economiei, Curtea de Conturi și în ultima perioadă - la Apă-Canal Chișinău”, a precizat primarul general, Ion Ceban.

Cu doar 12 voturi pentru și 30 de abțineri, potrivit lui Andrei Năstase, șefa de la „Apă-Canal Chișinău” a devenit mâna dreaptă a primarului Ion Ceban.

Menționăm că funcția de viceprimar de Chișinău a devenit recent vacantă, după ce Fadei Nagacevschi și-a anunțat demisia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md