18:12:50 19.05.2024
Stiri

Cine i-ar fi dat Simonei Halep suplimentul contaminat: „Nu auzise niciodată”

Actualitate 14.09.2023 15:39 Vizualizări1679 Autor: Ziarul National
Cine i-ar fi dat Simonei Halep suplimentul contaminat: „Nu auzise niciodată”


Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat astăzi motivarea integrală a deciziei de a o suspenda pe Simona Halep vreme de 4 ani, ca urmare a încălcării regulamentului anti-doping. În cadrul acesteia, este dezvăluit numele persoanei care i-a recomandat sportivei să ia suplimentul contaminat pe care Halep dă vina pentru testul pozitiv: fizioterapeuta Candice Gohier de la Academia Mouratoglou., scrie Gsp.ro.

În cadrul documentului de 126 de pagini (documentul integral la finalul articolului), ITIA prezintă acuzațiile, dar și felul în care a arătat apărarea Simonei la audierea care a avut loc la Londra pe 28, respectiv 29 iunie.

„Halep susține că prezența roxadustatului (n.r. - substanța interzisă) în organismul ei a fost cauzată de o contaminare cu un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022, despre care spune că nu ar fi putut fi suspectat în mod rezonabil de ea sau oricine din echipa ei”, se arată în motivarea ITIA.

În continuare, este dezvăluit numele persoanei care i-a recomandat Simonei suplimentul de colagen pe care Halep a dat vina pentru contaminare.

Este vorba despre fizioterapeuta Candice Gohier, care a intrat în staff-ul Simonei în aprilie 2022, luna în care Simona a început colaborarea cu antrenorul Patrick Mouratoglou. A fost primul fizioterapeut străin cu care a lucrat Halep.

„Simona Halep nu auzise niciodată de acele suplimente”

„Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022”, se arată în motivarea ITIA.

Documentul vorbește despre suplimentele în cauză, dar a cenzurat firma care le comercializează. Este vorba despre 3 produse: o băutură pe bază de electroliți (Magneziu, Calciu, Sodiu), un supliment pentru recuperare și Keto MCT, un supliment cu acizi grași cu lanț mediu (care se asimilează direct în fluxul sanguin) și pulbere de colagen marin.

În jurul lunii august 2022, Halep, Mouratoglou și Gohier au revizuit suplimentele nutritive luate de doamna Halep. Ea (n.r. - Gohier) și domnul Mouratoglou au recomandat înlocuitori pentru câteva dintre suplimentele ei, despre care au considerat că au conținut de zahăr prea mare. Doamna Gohier i-a cerut domnului Lefebvre opinia despre suplimentele pe care unul dintre jucătorii lui profesioniști testați regulat le folosea.

Domnul Lefebvre a recomandat cele 3 suplimente menționate, inclusiv Keto MCT, și i-a oferit doamnei Gohier datele de contact. Doamna Gohier a comandat produsele, care au ajuns la New York pe 23 august 2022. Ea și domnul Mouratoglou le-au verificat și au căzut de acord că nu conțin nicio substanță interzisă și că sunt sigure pentru ca doamna Halep să le folosească. Doamna Halep a folosit apoi Keto MCT timp de 6 zile, între 23 și 28 august 2022”, se arată în motivarea ITIA.

Cine e Candice Gohier:

Gohier lucrează la Academia lui Mouratoglou din mai 2020.

timp de 2 ani si 4 luni a fost angajată a Federației Franceze de Baschet

specializată la L'Institut de Formation en Masso-Kinésithérapie de Berck-sur-Mer (Franța)

fostă jucătoare de tenis de masă


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 563 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri
19.05.2024 10:33 522 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md