10:42:35 04.12.2022
Stiri

Câțiva administratori de INSOLVABILITATE ar fi implicați într-o SCHEMĂ de spălare de bani, escrocherie și abuz de serviciu. Pagubele aduse părților vătămate ar fi de ordinul zecilor de MILIOANE de euro

Actualitate 07.10.2022 11:50 Vizualizări1409 Autor: Ziarul National
Câțiva administratori de INSOLVABILITATE ar fi implicați într-o SCHEMĂ de spălare de bani, escrocherie și abuz de serviciu. Pagubele aduse părților vătămate ar fi de ordinul zecilor de MILIOANE de euro


Cinci persoane, între care doi angajați ai unei bănci comerciale și trei administratori autorizați, au fost reținute de CNA și procurorii anticorupție, după perchezițiile din această dimineață. Bănuiții sunt cercetați în mai multe dosare de spălare de bani, escrocherie, abuz de serviciu și fals, fiind suspectați că ar fi înstrăinat ilegal zeci de bunuri gajate sau ipotecate la bancă, astfel aducând prejudicii de milioane clienților.

Potrivit materialelor anchetei și investigațiilor preliminare, s-a stabilit că, începând cu anul 2017, un grup de administratori autorizați, în comun cu doi angajați ai unei instituției financiare, ar fi organizat un plan infracțional prin care au deposedat ex-debitorii instituției bancare de bunurile mobile și imobile gajate sau ipotecate.

Citește și: DOC // „Frăția” cu interese a unor judecători, procurori, administratori autorizați și funcționari: SCHEME descrise cu lux de amănunte în plângeri către SIS ale unor agenți economici, care luptă cu sistemul și nu reușesc să-și facă dreptate

Deși banca a vândut toate datoriile unor companii străine și nu mai aveau niciun drept asupra bunurilor gajate, bănuiții, prin înșelăciune, au continuat să folosească bunurile și chiar să le înstrăineze.

În cadrul urmăririi penale, s-a mai constatat că mai multe bunuri gajate ar fi fost subevaluate și vândute la prețuri mult mai mici decât valoarea reală a acestora, iar cumpărătorii ar fi persoane afiliate grupului infracțional. Doar într-un caz, grupul ar fi reușit să cauzeze un prejudiciu de peste 10 milioane de lei, în urma subevaluării unei case de locuit. Anchetatorii susțin că numărul bunurilor înstrăinate ilegal și pagubele aduse părților vătămate ar putea să crească la zeci de milioane de euro, iar în schemă ar fi implicate și alte persoane.

Citește și: DOC // Au achitat câte 923 de euro pe metru pătrat, dar au rămas FĂRĂ apartamente în Chișinău: Administrator de insolvabilitate și o companie de construcții, acuzați de complicitate într-o SCHEMĂ cu prejudicii de sute de mii de euro

Astfel, pentru data de 7 octombrie, au fost autorizate 19 percheziții la domiciliile, birourile de serviciu și automobilele, utilizate de către suspecți, dar și acțiuni de urmărire penală în unele birouri din entitatea bancară. În urma acestora, au fost reținuți, pentru 72 de ore, trei administratori autorizați și doi angajați ai băncii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
04.12.2022 10:13 154 Simion vrea dragoste pe bani
Top stiri
04.12.2022 10:13 0 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md